Nova vest
Fudbal

Petak, 06.10.2006.

17:05

Bjeković: Zaslužujemo bolji tretman

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Direktor beogradskog Partizana Nenad Bjeković izjavio je da nije zadovoljan rezultatima svog kluba ali i da je odnos FSS prema njegovom klubu – sporan.

"Dogovorili smo se da posle septembarskih iskušenja sednemo i izvršimo analizu urađenog. Ostvarili smo prvi cilj plasmanom u Ligu UEFA, u nacionalnom Kupu očekivano smo srušili prvu prepreku, ali ne mogu da budem zadovoljan rezultatima u klubu. Ni ja, niti iko u klubu," kaže Bjeković i kaže da u klubu pokušavaju da otkriju uzroke loših rezultata u Meridijan Superligi, "Razgovaramo, oduzimamo, dodajemo, tražimo objašnjenje u nesreći, lošem danu, suđenju... Sve su to faktori koji utiču na rezultat, ali moramo pre svega tražiti svoje greške. Kada njih definišemo i neutrališemo, značaj drugih stvari biće sveden na minimum."

Mnogi smatraju da je posao koji je uprava kluba obavila u prelaznom roku jedan od uzroka lošijih rezultata.

"Neke novajlije su dobile veću šansu, neke manju, a neki nisu uopšte ni igrali, što zavisi od stručnog štaba. Moramo da budemo svesni da je napravljena velika rekonstrukcija tima, da ima mnogo novih fudbalera, trenera takođe. Očekivali smo oscilacije, ali ne i tako lošu seriju u šampionatu. Uvek sam mrzeo igrače koji biraju utakmice," rekao je Bjeković i dodao da ima "bezuslovno poverenje u stručni štab."

Posle utakmice sa OFK Beogradom a i posle nekih drugih mečeva bilo je pritužbi na suđenje.

"Kada se analizira odnos prema Partizanu na tom planu, hteo-ne hteo počinju da mi se priviđaju neke stvari, koje ne bi u normalnim okolnostima. Ne kažem da postoji zavera, ali nameće se zaključak da se mora voditi računa o tome kako se nama sudi. Evo banalnog primera.

Utakmica sa Voždovcem je bila normalna i mirna, pobedili smo, ali je sudija dobio jedinicu. Bili smo oštećeni protiv OFK Beograda, Zvezde i Smedereva," kaže Bjeković ali tvrdi da ne sumnja u zaveru, "Čovek može da poludi kada toliko sumnja. Razgovarao sam sa Ješićem i rekao mu da se moramo skoncetrisati na sebe, ekipu i naš rad. Boli me kada pomislim da smo jedino mi izgubili od Vojvodine, da nas je pobedio novi superligaš, da smo ispoklanjali tolike bodove... Ali, ima vremena i prostora za popravni. Moramo početi dobo da igramo i pobeđujemo."

Odnos FK Partizan sa nacionalnim savezom je, kaže Bjeković, loš.

"Uvek smo bili na raspolaganju Savezu, kako predsedniku tako i selektoru. Tako će biti i ubuduće. Ali, evidentno je da je došlo do problema i grešaka u povlačenju poteza. Partizan trenutno nema položaj kakav zaslužuje. Primera radi, još u vreme SFRJ naše utakmice sa Zvezdom bile su svetinja, a FSS za poslednji večiti derbi nije trebovao nijednu ulaznicu. Neverovatno," kaže Bjeković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve