Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.10.2006.

18:39

Crna Gora privremeno u UEFA

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Evropska fudbalska federacija odobrila je Crnoj Gori privremeno članstvo u toj organizaciji. Fudbalski savez Crne Gore je morao da podnese zahtev za članstvo u UEFA, posle referenduma o nezavisnosti u maju ove godine. Do tada, član UEFA je bio Fudbalski savez Srbije i Crne Gore. Srbija nije morala da zahteva članstvo, pošto je pravni naslednik nekadašnje državne zajednice.

Puno članstvo, koje dozvoljava učešće u takmičenjima kao što su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. godine, može da odobri samo Kongres UEFA, koji će zasedati 26. i 27. januara sledeće godine u Dizeldorfu.

Sa druge strane, na sastanku Izvršnog komiteta u Ljubljani odložena je odluka o zahtevu Gibraltara po pitanju prijema, a zbog prigovora Španije.

Izvršni direktor UEFA  Lars Krister Olson izjavio je da će pregledati dokumenta koje je predala Španija o stanju fudbalskih objekata na Gibraltaru, pre nego što donese odluku o zahtevu male britanske kolonije.

Gibraltar, koji se nalazi na samom jugu Iberijskog poluostrva, često je uzrok tenzija izmedju Britanije i Španije, koja taj deo smatra svojom teritorijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve