Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.10.2006.

16:23

Anelka ponovo u reprezentaciji

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaler engleskog Boltona Nikolas Anelka pozvan je u reprezentaciju Francuske za predstojeće utakmice sa Škotskom i Farskim Ostrvima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine.

Anelka je pozvan u tim posle povreda napadača Sidnija Govua i Luja Sahe, saopštio je danas portparol francuskog tima.

Francuska igra sa Škotskom u subotu u Glazgovu, a četiri dana kasnije dočekaće u Šošou Farska Ostrva.

Bivši napadač Pari Sen Žermena, Arsenala, Real Madrida i Liverpula doći će u četvrtak u Francusku, gde će se pridružiti reprezentaciji.

Anelka, koji ima 27 godina, postigao je sedam golova u 31 utakmici za reprezentaciju, ali je često bio u sukobu sa nacionalnim Savezom.

On nije igrao na svetskim šampionatima 1998. i 2002. godine, a posle odbijanja kasnog poziva za prijateljski meč sa Jugoslavijom krajem 2002. godine ponovo je pao u nemilost. Propustio je i Evropski šampionat 2004. godine, a nije igrao ni na ovogodisnjem SP.

Sada je, uprkos svemu, dobio novu šansu da se ustali u nacionalnom timu, posle solidnih partija koje pruža u Boltonu, u koji je letos došao iz turskog Fenerbahčea za osam miliona funti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve