Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.10.2006.

15:55

Idemo na šest bodova, šta drugo?

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije nastavila je pripreme za kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2008. u Švajcarskoj i u Austriji.

Nacionalni tim je, od kada je Srbija samostalna država, u svim utakmicama preokretao rezultat ili morao da ga juri. Očekivanja da će se pobediti oba naredna rivala i želja publike da reprezentacija trijumfuje na prvoj utakmici u kojoj će bodriti tim na domaćem terenu, mogli bi da stvore novu vrstu pritiska.

Reprezentativac Nenad Kovačević je priznao da se ekipa dobro nosila sa dosadašnjim izazovima.

"Saglasan sam da smo uspevali da prebrodimo pritisak koji je postojao u prethodnim utakmicama. Mislim da je ekipa sazrela da preokrene rezultat ili da igra u mečevima visoke tenzije. Međutim, svi mi igramo dosta dugo, svi smo odigrali utakmice u kojima je bio veliki pritisak. Ne verujem da ćemo zbog značaja utakmice, zbog publike koja će očekivati pobedu, imati bilo kakvu vrstu straha. Ako do sada nismo naučili da igramo u takvim situacijama, ne znam kada ćemo."

Od prvog dana jedino se pominje maksimalan učinak iz utakmica protiv Belgije i Jermenije. Marko Pantelić pojašnjava poreklo takvih stavova.

"Mi smo takvi, mi postavljamo pred sebe maksimalne ciljeve. Uostalom, ako ne postavite sebi visoke ciljeve, ne znam kako ćete ih ostvariti. Za nas je imperativ osvajanje šest bodova u ove dve utakmice. Pa ne možemo da kažemo da je cilj osvajanje 4 boda. Kada bismo nešto takvo izjavili, narod bi rekao: 'Šta ovi pričaju?' Sada, da li je to realno, o tome ćemo pričati posle utakmica u subotu i sredu. Ja mislim da bi trebalo da idemo na maksimalan broj bodova."

Belgija nije osvojila bodove kod kuće protiv Kazahstana i ovaj meč će biti vrlo bitan u pokušaju da vrati izgubljeno.

"Ne smemo da dozvolimo da se ekipe na nama vade, da u utakmicama protiv nas prave iznenađenja. Sigurno će ih biti u ovim kvalifikacijama,ali mi moramo da se koncentrišemo na svoju igru. To je najvažnije", dodao je Kovačević.

Iako je tokom četvrtka pre podne padala jaka kiša, nije bilo nikakvih problema na treningu. Svi su radili uključujući i Nikolu Žigića, koji se oporavlja od povrede nosa. Igrači su dobili slobodan četvrtak po  podne.

 Mi ćemo ići na pobede u oba meča. Daćemo sve od sebe da tako bude. A pored nas, igraće i publika. I oni na tribinama i oni pored malih ekrana, svi zajedno bi trebalo da donesemo pobedu Srbiji" , rekao je Marko Pantelić.

Napadač "belih orlova" će dva puta igrati protiv Daniela van Bujtena, prvo u reprezentaciji, a potom u derbiju nemačkog prvenstva narednog vikenda, kada Herta igra protiv Bajerna. 

"Meni je važno da pobedim u subotu uveče na stadionu Crvene zvezde. Van Bujten slobodno može da slavi narednog vikenda, kada igramo na klupskom nivou. Bitno je da ja budem zadovoljan kada budemo igrali protiv reprezentacije Belgije. Ostalo nije važno."

Reprezentacija Belgije dolazi u Beograd u petak oko 15 časova. Obe reprezentacije će trenirati na stadionu Crvene zvezde, gde se u subotu od 20.15 igra meč. 

Srbija će trenirati od 18, a Belgija od 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve