Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.09.2006.

14:23

Kraj karijere za Elvira Bolića

Izvor: Igor Vujičin

Autor:Igor Vujičin

Default images

Reprezentativac Bosne i do ponedeljka igrač Rijeke Elvir Bolić, izjavio je sarajevskim medijima da „je skoro siguran da je završio svoju fudbalsku karijeru“.

Bolić je u ponedeljak raskinuo ugovor sa hrvatskim klubom, posle nesporazuma u subotnjoj utakmici HNL-a izmedju Rijeke i Osijeka. Trener kluba sa Kantride Dragan Skočić posle slabe partije svog tima u prvih 45 minuta (Osijek vodio sa 2:0), zamenio je na poluvremenu najiskusnije: Bolića i Danijela Šarića.

Oba igrača odmah su napustila stadion, domaći su do kraja izjednačili na 2:2, ali u ponedelajk i raskinuli ugovore sa ovim dvojcem:

Ovo traje nekoliko nedelja,psihički više nisam mogao da izdržim. Skoro 90 posto sam siguran da je ovo kraj. Više nemam nikakvih motiva da igram fudbal, a materijalno sam obezbedjen“ izjavio je Bolić za sarajevski „Dnevni Avaz“.

Bolić je u svojoj bogatoj karijeri igrao za Galatasaraj, Gazijentespor, Fenerbahče, Istanbulspor, Genčebirligi i Malatijaspor, a tri godine proveo je i u španskom Rajo Valjekanu.

Najveće uspehe ostvario je u Fenerbahčeu sa kojim je osvojio titulu šampiona Turske i u pet sezona postigao 70 golova, uključujući i onaj u oktobru 1996. godine na "Old Trafordu", kojim je prekinuta serija Mančester junajteda od 40 godina igranja u Evropi bez poraza. Za reprezentaciju BiH odigrao 52 utakmice i postigao 22 gola.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve