Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.09.2006.

15:28

Poljska: Država "čisti" savez

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Poljsko ministarstvo sporta saopštilo je da će izvršiti finansijsku reviziju nacionalnog Fudbalskog saveza, koja bi mogla da dovede do suspenzije funkcionera te organizacije i novih izbora.

Prvu i drugu poljsku ligu pogodili su skandali sa nameštanjem mečeva. Od početka istrage prošle godine, tužioci iz grada Vroclava podigli su optužnice za mito i nameštanje utakmica protiv više od 30 ljudi.

"Istraga je otkrila slučajeve kršenja zakona, slučajeve kršenja medjunarodnih pravila i kršenja statuta saveza", rekao je ministar sporta Tomaš Lipjec.

"Odluku sam doneo na osnovu rezultata istrage Fudbalskog saveza Poljske, ali i zbog odsustva reakcije saveza u takozvanoj korupcijskoj aferi", rekao je ministar.

Revizija bi trebalo da razjasni navodne nepravilnosti u postupcima saveza, a mogla bi da dovede do suspenzije upravnog odbora i
imenovanje privremenog predsednika, koji bi sproveo izbore.

Ako se u istrazi ništa ne otkrije, postupak će biti obustavljen.

Lipjec je rekao da je siguran da ova odluka neće štetiti kandidaturi Poljske da sa Ukrajinom organizuje Evropsko prvenstvo 2012. godine. Predstavnici Evropske fudbalske unije (UEFA) sastaće se sa poljskim funkcionerima da bi raspravljali oko kandidature.

Lipjec će se 20. septembra sastati sa predsednikom UEFA Jozefom Blaterom.

"Tada ću ga uveriti da ovo nije politička odluka, već ulaganje u budućnost. Revizija treba da dovede do obnavljanja struktura Fudbalskog saveza Poljske", rekao je Lipjec.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve