Nova vest
Fudbal

Subota, 09.09.2006.

14:23

Gibraltar novi član UEFA

Izvor: IL

Autor: IL

Default images

Sportski arbitražni sud u Lozani doneo je odluku da Gibraltar ima pravo da postane punopravni član UEFA. To znači da će klubovi iz Gibraltara od sledeće sezone igrati u evro-kupovima, a reprezentacija će igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Mala britanska kolonija već je decenijama predmet spora između Velike Britanije i Španije, koje tvrde da imaju suverenitet. Španija je do sada uspešno blokirala sve zahteve Gibraltara da uđe u članstvo UEFA, ali posle odluke Suda izvesno je da će UEFA dobiti još jednog člana.

"Odluke Suda za nas su obavezujuće i ovaj slučaj je za nas završen. Gibraltar će postati punopravni član naše organizacije," izjavio je predsednik UEFA Lenart Johanson.

Prema njegovim rečima Gibraltar će 4. oktobra na sednici Izvršnog odbora UEFA postati privremeni član, a u stalno članstvo biće primljen na Skupštini 26. i 27. januara 2007. godine u Dizeldorfu. 

Fudbalska  reprezentacija Gibraltara nastupa već više od 100 godina, a najveći uspeh ostvarila je 1949. godine kada je protiv Real Madrida odigrala 2:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve