Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.09.2006.

13:11

"Baka" i Pašalić podneli ostavke

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Blaž Slišković podneo je ostavku na tu funkciju posle poraza od Mađarske u Zenici.

"Imajući u vidu obećanje koje sam dao - da ćemo pobediti u prve dve utakmice, osećam da moram da se povučem", rekao je Slišković posle meča.

"Ovo je veoma teška odluka posle četiri godine sa timom, ali je konačna odluka", dodao je on.

Bosna je u prvoj utakmici Grupe C kvalifikacija za EP 2008. pobedila Maltu sa 5:2, ali je od Mađarske u sredu neočekivano izgubila na Bilinom Polju rezultatom.

Slišković, koji ima 47 godina, preuzeo je funkciju selektora BiH 2002. godine, a njegov ugovor važio je do 2008. godine. Tokom tih godina malo je nedostajalo da se Bosna kvalifikuje za EP 2004. godine kao i za ovogodišnje Svetsko prvenstvo.

"Jedino za čim žalim su momci koji su disali kao jedan i sa kojima ću zauvek ostati", rekao je Slišković koji takođe radi kao trener u Zrinjskom iz Mostara.

Direktor reprezentacije BiH Ahmet Pašalić, koji je takođe podneo ostavku, ocenio je da tim ima dovoljno potencijala da se plasira na EP.

"Samo su dve utakmice odigrane i još ništa nije izgubljeno", rekao je Pašalić.

U Grupi C su pored BiH, Malte i Mađarske, još Grčka, Turska, Norveška i Moldavija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve