Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.09.2006.

14:42

Barselona od Levskog uz UNICEF

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Evropski šampion Barselona će od sledeće nedelje na dresovima imati logo Fonda UN za decu (UNICEF), saopštio je taj klub.

Prvi put dres sa znakom Unicefa igrači Barselone nosiće u utakmici Lige šampiona sa Levskim iz Sofije, sledećeg utorka (snimak na TV B92, pola sata posle ponoći).

Na grudima igrača Barselone nikada u istoriji u takmičarskim mečevima nije bilo logoa. Jedini simbol na njihovom dresu bio je logo katalonske tv-stanice TV3 na levom rukavu.

Predsednik kluba Đoan Laporta potpisao je u utorak ugovor sa UNICEF-om, prema kome će igrači tog kluba na dresovima nositi logo organizacije UN koja se bavi zaštitom i humanitarnim radom za decu širom sveta.

Prema tom ugovoru Barselona će UNICEF-u za humanitarne projekte davati milion i po dolara godišnje, a na dresovima igrača, uz znak Unicefa, pisaće "Barselona, više od kluba, nova svetska nada za ranjivu decu".

Barselona je jedini veliki evropski klub koji nema znak sponzora na prednjem delu dresa, a uz njih nema ga ni rival iz Primere Atletik Bilbao. Uprava kluba je pregovarala sa kineskim vlastima oko reklama za Olimpijske igre 2008. godine u Pekingu, kao i sa austrijskom kompanijom za klađenje preko Interneta "Betendvin", ali dogovori nisu postignuti.

Laporta je tada saopštio da je klub odlučio da ne prihvati ni jedan komercijalni dogovor koji bi podrazumevao logo na dresu, već da želi da istakne humanitarnu poruku.

Barselona ove sezone brani titulu u Ligi šampiona i Primeri. Oba takmičenja u Srbiji možete gledati samo na TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve