Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.09.2006.

12:24

Poljska - Srbija 1:1

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalske reprezentacije Poljske i Srbije igrale su nerešeno 1:1 u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008.

Pred 7000 gledalaca u Varšavi Poljaci su poveli golom Matušaka u 31. minutu, izjednačio je Lazović 20 minuta pre kraja meča.

Domaći su u većem delu meča bili bolji, imali više prilika za gol, a iskoristili su samo jednu zahvaljujući sjajnim odbranama Vladimira Stojkovića, posebno u prvih 20 minuta meča. Ipak, Poljska je povela posle kiksa odbrane i dobrog šuta Matušaka, koga je pokušao da blokira Stepanov, ali je samo zakačio loptu i "podigao" je van domašaja Stojkovića.

Gol za Srbiju došao je posle sjajnog dubinskog dodavanja Stepanova. Lopta je preletela kompletnu poslednju liniju odbrane Poljaka, došla je do Pantelića, a napadač Herte je šutirao pravo u golmana Kovalevskog. Ipak, odbitak je došao pravo na nogu Lazovića, koji je sa 5-6 metara plasirao u praznu mrežu.

Poljaci, kojima je pobeda u ovoj utakmici bila imperativ posle poraza od Finske, igrali su odlično u prvom delu, posebno na startu meča, kada je golman Stojković ispravljao greške odbrane. Velike probleme naša reprezentacija imala je na levoj strani, gde je zapretio Goravski već u 6. minutu, ali je oštar udarac iskosa, sa desne strane, odbranio golman Srbije. Samo 9 minuta kasnije, opet posle kombinacije sa iste strane, Zuravski je glavom sa 8-9 metara šutirao u gornji desni ugao, Stojković je opet bio siguran.

Novi problem za zadnju liniju došao je sa desne strane poljskog napada. Jelen je u jednom duelu odneo loptu Biševcu, izbio sam ispred Stojkovića, koji je skratio ugao i izbio loptu...

Naša selekcija imala je i u završnici prvog dela veliku priliku da dođe do gola, ali je Žigić posle odlične solo akcije Dejana Stankovića sa 5 metara usamljen pucao u golmana Kovalevskog.

U 58. minutu selekcija Srbije pored zicera Žigića i pogotka Lazovića imala je još jednu veliku priliku.

Posle odličnog centaršuta Trišovića, golman Kovalevski je izbio loptu, koja je stigla na levu stranu do Marjana Markovića. Bek Dinama ponovo je centrirao u šesnaesterac, Žigić je spustio do Stankovića, koji je snažno šutirao sa 16 metara, ali je poljski golman uspeo da odbrani.

Selekcija Srbije posle dva meča ima 4 boda i vodi na tabeli, zajedno sa selekcijama Finske, koja je remizirala u Helsinkiju sa Portugalom 1:1, i Belgije, koja je pobedila Jermeniju sa 1:0. Naredni meč Srbija igra u Beogradu 7. oktobra protiv Belgije.

Poljska: Kovalevski, Golanjski (od. 71'  Vasilevski), Jop, Bak, Levandovski, Jelen (od 73' Blažikovski), Radomski, Kržinovek, Zevlakov, Zuravski, Matusak.

Srbija: Stojković, Marković, Stepanov, Krstajić, Biševac, Kovačević, Duljaj (od 66' Ergić), Stanković, Trišović (od 60' Lazović), Pantelić (od 82' Koroman), Žigić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

184 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve