FSCG: Zeta - Budućnost 0:3

Vladimir NovakovićIzvor: B92, Arena Crna Gora
Podeli

Neodigrana derbi utakmica fudbalskog prvenstva Crne Gore između Zete i Budućnosti registrovana je rezultatom 3:0 u korist gostiju iz Podgorice, odlučio je komesar za takmičenje FS Crne Gore Branislav Mandić.

Meč u nedelju nije odigran zato što uprava Zete nije dozvolila gostima, novinarima i policiji pristup stadionu Trešnjica, obrazlažući tu neobičnu odluku „povećanom tenzijom među navijačima Zete“.

Tenizje u Crnoj Gori zaista jesu povišene jer se u nedelju održavaju parlamentarni izbori, a politika je izuzetno povezana sa oba kluba - predsednik SD Zeta je Vukašin Maraš, savetnik predsednika Republike, u upravi je ministar Slavoljub Stijepović, a i sâm Radojica Božović je ugledni član DPS; na drugoj strani su gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, dok je predsednik FK Budućnost direktor gradskog Komunalnog preduzeća Vladan Vučelić.

Predsednik FS Crne Gore Dejan Savićević zbog toga je u ponedeljak izjavio da odnos dva kluba prevazilazi ingerencije Fudbalskog saveza.

Rivalitet Zete i Budućnosti znatno prevazilazi Fudbalski savez i ja ne želim da se mešam u njega. To treba da reši država, to jest DPS“, rekao je Savićević, koji je napomenuo da oba kluba imaju jake lobije u vladajućoj stranci Crne Gore.

Neki od pomenutih članova DPS oglasili su se u međuvremenu. Mugoša i Stijepović složili su se u oceni da nikakvi lobiji unutar DPS-a ne postoje, a najzanimljivija je bila izjava Vukašina Maraša.

Savićeviću se to omaklo“, rekao je savetnik predsednika republike.

Disciplinski sudija FSCG odrediće kaznu za FK Zeta sledeće nedelje, kada se predizborne strasti u zemlji smire.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.