Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.09.2006.

15:07

Materaci: "Još čekam izvinjenje"

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Italijanski fudbalski reprezentativac Marko Materaci konačno je prekinuo dvomesečno ćutanje posle incidenta iz finalne utakmice Svetskog prvenstva u Nemačkoj.

Materaci je u produžetku utakmice sa Francuskom isprovocirao Zinedina Zidana, koji ga je udario glavom i zaradio crveni karton.

Materaci, koji je zbog tih provokacija suspendovan dva meča, rekao je da nije prvi počeo i da je samo "odgovorio na provokaciju".

"Ja ga jesam uhvatio za dres, ali da mi drsko kaže: 'Ako ti je toliko stalo, daću ti dres posle utakmice'... Zar to nije provokacija?", upitao je italijanski reprezentativac.

"Odgovorio sam mu rečima: 'Radije bih tvoju sestru...', istina je. Znam da to nije lepo. Ali, na terenu se mogu čuti i mnogo gore stvari“.

Pošto je suspendovan, Materaci u sredu neće igrati protiv Francuske, u kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo 2008. godine.

Igrač Intera i dalje čeka Zidanovo izvinjenje zbog udarca.

"Još uvek mi se nije izvinio, a sigurno nije na meni da tražim izvinjenje. Štaviše, ja njegovoj sestri dugujem izvinjenje, ali se kunem da pre cele te stvari nisam ni znao da Zidan ima sestru", rekao je Materaci za italijanski list Gazeta delo sport.

Materaci je dodao da bi dao sve da može da igra u Sen Deniju i optužio FIFA za pristrasnost.

"Znam, samo da sam dobio udarac u glavu i dve utakmice kazne. Prihvatio bih tri meseca, ma i tri godine dobrotvornog rada, samo da mogu da igram u tom meču. Ali, očigledno je da je Zidan mnogo bitniji od mene".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve