Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.09.2006.

12:18

Bjeković: Menadžeri zaluđuju klince

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Sportski direktor Partizana Nenad Bjeković obratio se novinarima da bi objasnio zbivanja u klubu iz Humske tokom proteklog prelaznog roka.

Bjeković je prelazni rok ocenio kao uspešan, s obzirom na to da je u Partizan došlo deset fudbalera, a otišli su "samo veterani i igrači na koje trener Ješić nije ozbiljno računao".

Najviše pažnje, logično, privukao je transfer Stefana Babovića u OFK Beograd.

Smatram da to ne zaslužuje toliku pažnju. Rekao sam ranije šta mislim o tome. Ispada da je veći problem što je Babović napustio Partizan, nego to što je Nikola Žigić otišao iz Crvene zvezde. Ako tako mislite, svaka čast“, rekao je Bjeković, optuživši medije da imaju različite standarde u komentarisanju vesti iz Zvezde i Partizana.

Bjeković je zatim novinarima objasnio sa kolikim problemima se klub suočava sa u ophođenju sa mladim igračima. Oni, po direktorovim rečima, nisu shvatili pruženu priliku, pa su prebrzo sagoreli uz savete „prijatelja“.

Zato sam i govorio da je najbolje vreme da igrač napusti klub posle 23 godine. To je realno najveći problem. Zamislite da Miloš Bosančić zakasni na autobus pri polasku prve pripreme u prvom timu i da naknadno dolazi automobilom. Trebalo je da bude u Sportskom centru u pet časova, a on je sebi dozvolio da zakasni“, rekao je šokirani Bjeković i nastavio.

Nebojša Marinković je u Novom Sadu video svoje ime na spisku startera i prokomentarisao ’gde baš sad, po ovakvom suncu’“.

Poslednji u nizu problema predstavlja Miralem Sulejmani. Jedan od najvećih talenata ovdašnjeg fudbala, koji je još uvek stipendista Partizana, potpisaće ovog meseca ugovor sa holandskim AZ Alkmarom.

Zapretio nam je da će uzeti albansko državljanstvo ako ga nateramo da potpiše za Partizan. Posle toga, sve i da postoji zakon koji bi ga na to primorao, mi ne bismo želeli da potpišemo ugovor sa njim. Sve je uradio bez konsultacija sa klubom, uz pomoć svojih savetnika i menadžera“.

Partizanu će pripasti propisano obeštećenje jer je školovao fudbalera, ali Bjeković kaže da je delovanje menadžera i „savetnika“ ključni problem srpskog fudbala. On se osvrnuo i na turnire u Beogradu i Italiji, koje su kadeti osvojili u izuzetno jakoj konkurenciji u poslednjih deset dana.

Ranije na tim turnirima nije bilo toliko menadžera i skauta velikih evropskih klubova. Ti ljudi zavrte mozak deci, koja sa 15 godina slušaju priče o avionima i kamionima. Klinci više veruju njima nego Partizanu, a isti problem imaju i drugi klubovi. Deca žele da preskoče nekoliko stepenika preko noći i odmah odu u velike evropske klubove. Svi znate kakve uslove imaju u Partizanu, ali čim dođe neki kvazimenadžer, oni se okrenu njemu i zaborave na sve što smo za njih učinili“, zaključio je Bjeković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve