Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.09.2006.

02:36

Đukić: "Pokušaćemo da pobedimo"

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Posle pobede od 3:1 u Tbilisiju nad vršnjacima iz Gruzije, mladi fudbaleri Srbije spokojno čekaju duel sa Litvanijom u Novom Sadu. Pošto su Litvanci u prvom meču pobedili Gruzijce 1:0, mladoj reprezentaciji je dovoljan bod za prvo mesto koje vodi u baraž.

"Iako brojke govore da nam je dosta i bod ovaj tim je takav da je bolje da ne čuvamo ništa, već da pokušamo da ostvarimo još jednu pobedu i tako se plasiramo u baraž. Recept je da ponovimo pristup i želju iz Gruzije, a da popravimo brzinu u predaji lopte. Ovim ne želim da ograničavam naše vezne igrače kada imaju situacije “jedan na jedan”, u kojima su Janković, Krasić i Babović pravi majstori, ali zato ne smemo da driblamo na sredini terena gde je opasno da loptu lako gubimo," rekao je selektor Miroslav Đukić.

Mrđa je postigao prvi gol, a Stefan Babović drugi.

"Svakako je da mi ovaj gol znači i na ličnom planu, ali ništa mi ne bi vredeo da nismo pobedili. Najvažniji je rezultat i timska igra, a mi smo stvorili i obezbedili i jedno i drugo. Znao sam da ću početi meč, jer mi je selektor odluku saopštio dva dana pre početka duela. To me je psihološki rasteretilo i olakšalo da maksimalno skoncentrisan uđem u meč. Sada nam preostaje da ponovimo partiju iz Gruzije i sa dve pobede prođemo u baraž," kaže Babović.

U gruziji su povređeni Nemanja Rnić i Nikola Drinčić. Biće pregledani uz pomoć magnetne rezonance, a u slučaju da ne budu spremni Đukić neće zvati nove igrače već će se u zapisniku naći neko od momaka koji su prethodnu utakmicu posmatrali sa tribina, Rukavina, Pavlović i Rendulić.

"Igrali smo po lošem terenu, a grubi nasrtaji Gruzijaca bili su odraz njihove nemoći. Bili smo bolji tokom celog susreta i ništa nam nisu mogli. Želimo još jednu pobedu, iako sam dobro upamtio Litvance iz prethodnog ciklusa. Imaju nisku postavu, brzo guraju loptu, a njihov kapiten zadavao nam je prošle godine dosta muka. Ne znam da li će ponovo igrati, ali uprkos svemu, treba da se bavimo svojom igrom. Ako budemo disciplinovani, uspećemo," kaže Duško Tošić.

Utakmica Srbija - Gruzija igra se u Novom Sadu, a počinje u sredu u 17 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve