Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.09.2006.

21:12

Angola domaćin Kupa Nacija 2010.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Angola je dobila organizaciju Afričkog fudbalskog kupa nacija 2010. godine. Država koja se nalazi na jugu Afrike u glasanju dobila je više poena od Libije, Nigerije i zejedničke kandidature Ekvatorijalne Gvineje i Gabona.

Predsednik afričke fudbalske konfederacije Kamerunac Isa Hajatu i 12-člani izvršni komitet imali su pravo glasa posle desetominutnih prezentacija kandidata.

Takođe je odlučeno da turnir 2012. bude u Ekvatorijalnoj Gvineji i Gabonu, a 2014. godine u Libiji. Tako je Konfederacija iz Kaira prvi put na jednom izboru odredila tri uzastopna domaćina Kupa nacija.

Angola je i pre glasanja bila favorit zbog geografske blizine Južnoj Africi gde će održati naredni Svetski kup iste godine, a takođe su organizatori obećali da će uložiti 140 miliona dolara u izgradnju četiri nova stadiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve