Nenad Kovačević potpisao za Lans

Miloš ŠaranovićIzvor: B92, Beta
Podeli

Dosadašnji kapiten fudbalera Crvene zvezde Nenad Kovačević potpisao je četvorogodišnji ugovor sa francuskim Lansom, izjavio je u sredu predsednik beogradskog kluba Dragan Stojković. Lans je nedavno kupio i Zvezdinog štopera Milana Biševca koji će "crveno-beli' dres nositi do zime, dok će Kovačević odmah napustiti Beograd.

Zvezdu je u utorak uveče napustio i reprezentativni napadač Nikola Žigić koji je potpisao četvorogodišnji ugovor sa španskim Rasing Santanderom.

"Svojim ponašanjem i igrama Kovačević i Žigić su zaslužili da svoj kvalitet unovče", rekao je Stojković i dodao da je ponudu Lansa za Kovačevića bilo nemoguće odbiti, "Zadovoljni smo što smo postigli dogovor oko transfera. Kovačevićev odlazak je bio planiran, jer smo još u zimskom prelaznom roku imali dosta ponuda za njega, pre svega iz Nemačke. Tada smo ih odbili, kao i one za Žigića, jer nam je prioritet bio da sačuvamo tim za titulu."

Zvezda je u letnjem prelaznom roku ostala bez više od polovine startne postave iz prošle sezone, koja se okitila "duplom krunom".

Tim su, izmeđju ostalih, napustili Stojković, Luković, Dudić, Janković, Draman, a u poslednjih desetak dana i Biševac, Žigić i Kovačević.
Stojković je za te odlaske rekao da su bili planirani i ukazao da se ne sme zaboraviti loša finansijska situacija Zvezde.

"Trudimo se da sve pozicije u timu ojačamo na najbolji mogući način, ali ne smemo zaboraviti finansijsku situaciju koju će ovi transferi značajno popraviti", rekao je Stojković, "Moram, međutim, da napomenem da je u ovim transferima bilo dosta ugovora koji nisu bili u potpunosti Zvezdini. Praktično to znači da će od ovih transfera Zvezdi pripasti samo polovina obeštećenja. I
pored toga, želja nam je da ekipa bude još jača
".

Stojković je nagovestio da bi Crvena zvezda mogla da do kraja prelaznog roka u četvrtak u ponoć dovede i neka pojačanja.

"Sve je moguće. Možda se desi nešto dosta važno što će obradovati sve navijače Crvene zvezde", rekao je Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.