Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.08.2006.

17:13

Nenad Kovačević potpisao za Lans

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Dosadašnji kapiten fudbalera Crvene zvezde Nenad Kovačević potpisao je četvorogodišnji ugovor sa francuskim Lansom, izjavio je u sredu predsednik beogradskog kluba Dragan Stojković. Lans je nedavno kupio i Zvezdinog štopera Milana Biševca koji će "crveno-beli' dres nositi do zime, dok će Kovačević odmah napustiti Beograd.

Zvezdu je u utorak uveče napustio i reprezentativni napadač Nikola Žigić koji je potpisao četvorogodišnji ugovor sa španskim Rasing Santanderom.

"Svojim ponašanjem i igrama Kovačević i Žigić su zaslužili da svoj kvalitet unovče", rekao je Stojković i dodao da je ponudu Lansa za Kovačevića bilo nemoguće odbiti, "Zadovoljni smo što smo postigli dogovor oko transfera. Kovačevićev odlazak je bio planiran, jer smo još u zimskom prelaznom roku imali dosta ponuda za njega, pre svega iz Nemačke. Tada smo ih odbili, kao i one za Žigića, jer nam je prioritet bio da sačuvamo tim za titulu."

Zvezda je u letnjem prelaznom roku ostala bez više od polovine startne postave iz prošle sezone, koja se okitila "duplom krunom".

Tim su, izmeđju ostalih, napustili Stojković, Luković, Dudić, Janković, Draman, a u poslednjih desetak dana i Biševac, Žigić i Kovačević.
Stojković je za te odlaske rekao da su bili planirani i ukazao da se ne sme zaboraviti loša finansijska situacija Zvezde.

"Trudimo se da sve pozicije u timu ojačamo na najbolji mogući način, ali ne smemo zaboraviti finansijsku situaciju koju će ovi transferi značajno popraviti", rekao je Stojković, "Moram, međutim, da napomenem da je u ovim transferima bilo dosta ugovora koji nisu bili u potpunosti Zvezdini. Praktično to znači da će od ovih transfera Zvezdi pripasti samo polovina obeštećenja. I
pored toga, želja nam je da ekipa bude još jača
".

Stojković je nagovestio da bi Crvena zvezda mogla da do kraja prelaznog roka u četvrtak u ponoć dovede i neka pojačanja.

"Sve je moguće. Možda se desi nešto dosta važno što će obradovati sve navijače Crvene zvezde", rekao je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

176 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve