Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.08.2006.

17:56

Bez dogovora Milana i FS Italije

Izvor: Beta

Autor:Beta

Default images

Italijanski fudbalski klub Milan nije uspeo da ublaži kaznu zbog učešća u aferi oko nameštanja utakmica, pošto nije postigao sporazum sa Fudbalskim savezom Italije pred Sudom za pomirenje Olimpijskog komiteta te zemlje.

Još tri italijanska kluba, Juventus, Fjorentina i Lacio, takodje su proglašeni krivim za učešće u aferi, a njihove žalbe već su odložile početak sezone u Seriji A.

"Nismo postigli sporazum sa Italijanskim fudbalskim savezom", rekao je zastupnik Milana odredjen za proces pred Sudom za pominjenje Olimpijskog komiteta.

Prema njegovim rečima, za sada su suspendovane sekundarne kaznene odredbe prema Milanu, a Savez i Milan su se dogovorili da idu na Sud za arbitražu Oimpijskog komiteta Italije.

Milan je bio kažnjen i sa zabranom igranja na klupskom stadionu za jednu utakmicu, kao i novčanim iznosom, ali je glavna kazna bila nova
sezona sa minusom od osam bodova. Ta kazna izrečena im je zbog toga što su proglašeni krivim za dogovaranje sa sudijama oko nameštanja rezultata utakmica.

Saslušanje u slučaju Juventusa zakazano je za petak, zbog čega je moguće da će početak takmičenja u Seriji A biti dodatno odložen. Sezona u Seriji A trebalo je da počne 19. avgusta, a odložena je za 10. septembar.

Za razliku od Juventusa, Milan ne namerava da se žali civilnom sudu, bez obzira na odluku Suda za arbitražu Olimpijskog komiteat Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve