Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.08.2006.

23:00

Ređina u Seriji A sa 'minus 15'

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Italijanski fudbalski sud odlučio je u četvrtak da Ređina ostaje u prvoj ligi, ali će sezonu početi sa minusom od 15 bodova zbog pokušaja nameštanja utakmice.

Tužilac fudbalske federacije Stefano Palaci zatražio je da Ređina bude prebačena u Seriju B i da joj bude oduzeto 15 poena.

Redjina je poslednji i najmanje poznat klub iz Serije A koji je umešan u aferu oko nameštanja mečeva. Juventus je prebačen u Seriju B i oduzeto mu je 17 bodova na početku sezone, a taj klub je izgubio i titule koje je osvojio u Seriji A u poslednje dve sezone. AC Milan, Lacio i Fiorentina ipak su ostali u prvoj ligi, ali sa oduzetim bodovima.

Klubovi su drugi put uložili žalbe na presude koje su posle prve žalbe ublažene. Sud italijanskog Olimpijskog komiteta će u petak razmotriti drugu žalbu Juventusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve