Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.08.2006.

13:18

Dirk Kujt u Liverpulu

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Holandski reprezentativac Dirk Kujt potpisaće ugovor sa Liverpulom, pošto su se klub sa Enfilda i Fejenord dogovorili oko obeštećenja.

Na taj način Liverpul je rešio pitanje napadača koji im je nedostajao, pošto su ekipu tokom leta napustili Morijentes i Sise (došao Belami).

„Crveni“ su u finišu trke za 26-godišnjeg napadača pobedili Njukasl, na Kujtovo zadovoljstvo.

Liverpul je za mene klub iz snova. Mnogi klubovi su me tražili, ali nijedan takvog kalibra. Liverpul je briljantan klub sa fantastičnom reputacijom“, rekao je Kujt.

Tokom leta Fejenord je dobio veliki broj ponuda, a direktor kluba Jorin van den Herik nije zadovoljan što je morao da ga proda.

Učinili smo sve što smo mogli da ga zadržimo. Bili smo na dobrom putu, on je bio sdpreman da prihvati ostanak, osim ako bi došao njegov klub iz snova. A to je – Liverpul. Mnogi klubovi su ga zvali ovog leta, ali je svima rekao ’ne’. To najbolje govori o njegovom karakteru – imao je samo dve opcije: nas i svoj klub iz snova“, rekao je van den Herik.

Liverpul otvara novu sezonu u Premijer ligi, gostovanjem Šefild Junajtedu u subotu od 13.45. Petostruki šampioni Evrope već su osvojili prvi trofej, pobedom nad Čelsijem u Komjuniti Šildu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve