Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.08.2006.

21:43

Lev: "Ofanzivom do evropske titule"

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Novi selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev smatra da bi napadačka igra kakvu je ta selekcija prikazala na Svetskom prvenstvu, mogla da im donese titulu šampiona Evrope 2008. godine.

"Samopouzdanje koje smo dobili igrajući, čak i dominirajući na utakmicama sa najboljim svetskim timovima, ostaće sa nama i mogli bismo da ga iskoristimo", rekao je Lev na svojoj prvoj konferenciji za novinare od kada je zamenio Jirgena Klinsmana i dodao:

"Želimo da osvojimo titulu šampiona Evrope."

Lev će debitovati na klupi reprezentacije na prijateljskoj utakmici sa Švedskom, koja se u sredu igra u Gelzenkirhenu.

Novi selektor je najavio da neće menjati Klinsmanovu napadačku taktiku koja je dobro funkcionisala na ovogodišnjem Mundijalu, gde su Nemci, kao domaćini, osvojili treće mesto.

Lev je rekao da se ne plaši zbog toga što je sa mesta asistenta napredovao do pozicije selektora.

"Ne plašim se i nisam uopšte nervozan. Nije se mnogo toga promenilo, osim što ću sada ja biti prvi na udaru kritike, kada ne bude sve išlo po planu", rekao je Lev.

Nemačka će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2008. godine početi 2. septembra u Štutgartu utakmicom sa Republikom Irskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve