Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.08.2006.

14:33

Odložen početak prvenstva u Izraelu

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Izraelska fudbalska federacija odlučila je da odloži početak nove sezone za nedelju dana.

"I pored činjenice da bi se sve utakmice odigrale u unutrašnjosti zemlje, gde ne postoji bezbedonosni rizik, odlučeno je da se prvenstvo odloži. To bi trebalo da bude dovoljno vremena da se klubovi pripreme za predstojeće prvenstvo", izjavili su predstavnici saveza.

Odluka je donešena na zahtev nekoliko klubova, pre svih Makabi Haife, čiji su čelnici izjavili da bi bilo nemoguće spremiti ekipu u kriznoj situaciji.

"Nije moguće igrati za vreme ratnog stanja. Moramo sačekati smirenje situacije", izjavio je predsednik Makabija Jakob Šahar.

Prošlog meseca UEFA je zabranila odigravanje međunarodnih utakmica na tlu Izraela. To je primoralo domaće klubove da nađu alternativne stadione na kojima bi mogli da igraju zvanične utakmice.

Ovo nije prvi put da se takva zabrana donosi kada su u pitanju klubovi iz te zemlje. Od 2002. do aprila 2004. godine izraelski klubovi igrali su svoje mečeve u Bugarskoj, Italiji, Holandiji, Turskoj i na Kipru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve