Nova vest
Fudbal

Subota, 12.08.2006.

19:51

Italijani protiv Hrvata sa B timom

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Novi selektor reprezentacije Italije Roberto Donadoni saopštio je tim za prijateljsku utakmicu sa Hrvatskom, u kom, osim golmana Marka Amelije, nema fudbalera koji su igrali na ovogodišnjem Mundijalu. Amelija je na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, na kome su se "azuri" okitili zlatom, bio treći golman reprezentacije.

Donadoni je svoju odluku pojasnio ocenom da igrači koji su učestvovali na Mundijalu "nisu i ne mogu biti 100 odsto spremni".

Na utakmici sa Hrvatima u dresu Italije mogli bi da debituju odbrambeni fudbaleri Đulio Falkone i Kristijan Terlici, igrači sredine terena Đenaro Delvekio, Masimo Gobi, Stefano Morone i Anđelo Palombo, kao i napadač Tomazo Roki.

Italijani će Hrvate ugostiti u sredu u Livornu, a u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine igraće u grupi B u kojoj su i aktuelni vicešampioni sveta Francuzi, Litvanci, Ukrajinci, Škoti, Gruzijci i reprezentacija Farskih Ostrva.

Tim Italije za duel za Hrvatskom:

Golmani: Marko Amelija (Livorno), Flavio Roma (Monako).
Igrači odbrane: Danijele Bonera (Milan), Đorđo Kjelini (Juventus), Đulio Falkone, Kristijan Zenoni (Sampdorija), Manuel Paskval (Fjorentina), Kristijan Terlici (Palermo), Lučijano Zauri (Lacio).
Igrači sredine terena: Masimo Ambrozini (Milan), Djenaro Delvekio, Anđelo Palombo, (Sampdorija), Masimo Gobi, Fabio Liverani (Fjorentina), Stefano Morone (Livorno), Franko Semioli (Kjevo).
Napadači: Andrea Karačolo (Palermo), David Di Mikele (Palermo), Antonio Di Natale (Udineze), Mauro Espozito (Kaljari), Kristijano Lukareli (Livorno), Tomazo Roki (Lacio).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve