Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.08.2006.

11:20

Beli orlovi nad fudbalskom Kanadom

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Fudbalski tim ’Beli orlovi’ iz Toronta ubedljivo vodi u Internacionalnoj diviziji Kanadske fudbalske lige (CSL). Ekipu vodi Dragoslav Šekularac, pomoćnik mu je nekadašnji trener Obilića i Mogrena Stevan Mojsilović, a u sastavu su uglavnom igrači srpskog porekla ili fudbaleri iz Srbije.

Posle devet odigranih utakmica Beli orlovi imaju maksimalan broj bodova i gol razliku 38:7, a u poslednjoj utakmici su savladali ekipu Vukova iz Santa Katarine sa 8:0.

Tim iz Toronta prethodnog vikenda ugostio portugalskog drugoligaša, Santa Klaru i odigrao nerešeno, 0:0.

Klub postoji od 1970. godine, a profesionalan je od februara 2006. godine, a već u prvoj sezoni ostvaruju odlične rezultate. Imaju najbolji skor u obe divizije i najefikasniji su tim lige. Vodeći strelac tima je jedini stranac, Rumun Gabrijel Pop, a u ekipi su nekadašnji prvoligaški fudbaleri Dušan Belić, Saša Viciknez, Siniša Ninković...

U Internacionalnoj diviziji CSL igraju i ekipe Toronto Kroejša, Italija Šuters, Toronto Supra Portugiz i Karibian Selekts, dok je u Nacionalnoj sedam klubova bez nacionalne odrednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve