Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.08.2006.

16:57

Basta: "U Milanu bez pritiska"

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde ocenili su da će nezainteresovanost publike u meču sa Milanom biti olakšavajuća okolnost za njih, ali su istakli da je italijanski tim favorit u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Izostanak specifične atmosfere može da bude olakšanje, ali biće jako teško igrati sa Milanom, bez obzira što neće biti u najjačem sastavu. Pokušaćemo da hrabrom i mudrom igrom ostvarimo povoljan rezultat i plasman u Ligu šampiona", rekao je Dušan Basta.

Aktuelni šampion počeo je već pripreme za meč sa Milanom u sredu, a stručni štab i igrači analiziraju već igre sa "roso-nerima".

"Oni jesu favoriti, ali to u fudbalu ne mora ništa da znači. Čeka nas teži posao nego u ranijim pokušajima da se plasiramo u Ligu šampiona, ali fudbal je čudna igra i iznenadjenja su uvek moguća. Ne vidim razlog da tako ne bude i sada", rekao je Basta.

Milanu su zbog učešća u skandalu oko nameštanja mečeva oduzeti bodovi, tako da igra kvalifikacije za Ligu šampiona. Trener Karlo Ančeloti nije prijavio neke iskusne igrače, ali u sastavu Milaneza nalaze se mnoge velike zvezde.

"Naravno da ih cenimo, ali ne bih rekao da je to strahopoštovanje. Za mene je samo dodatni motiv to što igramo protiv takvih veličina. Najlakše je i najlepše igrati ovakve utakmice. Ovo mi je najveća utakmica u karijeri, a verujem i mojim saigračima", rekao je Basta.

Utakmica se igra u sredu u 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve