Nova vest
Fudbal

Petak, 04.08.2006.

22:06

O'Nil na klupi Aston Vile

Izvor: Milan Bošković

Autor:Milan Bošković

Default images

Martin O’Nil imenovan je za novog trenera Aston Vile. Nekadašnji trener Seltika, Lestera i Vajkomba zameniće na klupi tima iz Birmingema Dejvida O’Lirija sa kojim je u julu sporazumno raskinut ugovor.

54-godišnji O’Nil privukao je pažnju stručnjaka radeći sa velikim uspehom u Lesteru sa kojim je obezbedio plasman u Premijer ligu. Usledio je odlazak u Seltik i osvajanje dve uzastopne titule prvaka Škotske. U tom periodu Seltik je imao uspeha i na međunarodnoj sceni. Igrao je u finalu Kupa UEFA 2005. godine, ali je u Sevilji poražen od Porta posle produžetaka. Zbog bolesti supruge Džeraldine odlučio je da napusti klub i privremeno izađe iz posla. Mnogi su smatrali da bi O’Nil mogao da nasledi Svena Eriksona na mestu selektora reprezentacije Engleske, ali je posao dobio Stiv Meklaren.

Aston Vila trenutno se nalazi na meti četiri konziorcijuma koja su zainteresovana da kupe klub. Dolaskom O’Nila ojačana je i pozicija sadašnjeg predsednika Daga Elisa koji je dobio podršku potencijalnih kupaca za dovođenje nekadašnjeg reprezentativca Severne Irske na mesto trenera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve