Nova vest
Fudbal

Petak, 04.08.2006.

15:36

Pančev dobio Zlatnu kopačku

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Bivši fudbaler beogradske Crvene zvezde Darko Pančev konačno je dobio "Zlatnu kopačku", kao nagradu za najboljeg strelca u Evropi u sezoni 1990/91. godine.

Pančev je u toj sezoni postigao 37 golova, ali mu je nagradu tada osporio Fudbalski savez Kipra, tvrdeći da je njihov igrač postigao 40 golova.

Kasnije je tu tvrdnju kiparskog Saveza osporio francuski sportski list "Ekip", koji i dodeljuje "Zlatnu kopačku".

Kandidat za predsednika Evropske fudbalske federacije, Francuz Mišel Platini je prilikom dodele "Zlatne kopačke" na ceremoniji u Skoplju izjavio je da mu je "teško da uruči nagradu fudbaleru koji je pobedio njegov Olimpik".

"Šalu na stranu, nagrada, iako sa zakašnjenjem, ide u prave ruke", rekao je Platini.

Na dodelu zlatne kopačke Pančevu doputovao je i predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković, kao i glavni urednik lista "Ekip", koji dodeljuje kopačku, Žan Filip Lekler.

Pančev, koji sada ima 41 godinu, prestao je da igra fudbal profesionalno 1997godine. Karijeru je započeo u skopskom Vardaru, a 1988. je prešao u Crvenu zvezdu, za koju je igrao četiri godine i postigao 84 gola.

"Ponosni smo što smo u Zvezdi imali velike igrače, kao što je Pančev. Ostavio je duboki trag u našem klubu", rekao je na ceremoniji u Skoplju Dragan Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve