Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.06.2006.

14:59

Reprezentacija Srbije bez selektora

Izvor: Beta

Autor:Beta

Default images

Dosadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore Ilija Petković neće produžiti saradnju sa nacionalnim Fudbalskim savezom pošto mu je prethodni ugovor istekao.

Odluku dosadašnjeg selektora saopštio je portparol FS SCG Aleksandar Bošković na konferenciji za novinare na kojoj je Petković trebalo da govori o učinku tima na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.

Petković je, međutim, pročitao unapred pripremljen govor, a novinarima nije bilo dozvoljeno da postavljaju pitanja.

Fudbalska reprezentacija SCG učešće na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj završila je posle prve faze takmičenja pošto je izgubila sve tri utakmice u grupi C u kojoj su nastupale i Argentina, Holandija i Obala Slonovače.

"Vreme će najbolje da oceni kako sam i koliko iskreno vodio našu reprezentaciju", rekao je Petković.

Petković je rekao i da su uzroci neuspeha reprezentacije na Svetskom prvenstvu bili pehovi sa povredama, nedostatak kvalitetnih igrača, ali ne i taktika zbog koje su ga mnogi kritikovali.

"Za tri godine mog rada tražio sam... igrače koji bi pobedeili Argentinu, ali takvih ovde nema... ili ih je možda bilo, a ja nisam umeo da ih nađem. Da je taktika odlučivala, pobedili bi sve utakmice. Taktika je samo zamisao koja treba da pokaže igrački kvalitet na terenu, a njega imate ili nemate", pojasnio je on.

Reprezentacija SCG je u Nemačkoj zabeležila i svoj najubedljiviji poraz na mundijalima, a Petković je tada za katastrofalan rezultat na utakmici sa Argentinom 0:6 okrivio sebe, rekavši da je podlegao pritiscima medija i javnosti.

"Želim da se novinarima zahvalim, jer moja i vaša strana su bili saradnici tri godine i kad sve uzmem u obzir da ocenimo to: ja imam svoj utisak, vi imate svoj. Ali, barem je bilo zanimljivo. Neka neko kaže da nije bilo zanimljivo", završio je Petković.

Petkovićev asistent Goran Stevanović zahvalio se Bogu što je u protekle tri godine imao priliku da radi u reprezentaciji i dodao da će rezultat sa Svetskog prvenstva "dobro doći vremenu koje sledi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve