Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.06.2006.

22:55

Portugal - Angola 1:0

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalska reprezentacija Portugalije savladala je Angolu sa 1:0 u drugoj utakmici grupe D.

Jedini pogodak postigao je Pedro Pauleta, posle fenomenalne asistencije Luša Figa već u 4. minutu. Fudbaler Intera odlično je prošao po levoj strani, i sjajnim prizemnim pasom uposlio centarfora PSŽ-a koji je loptu plasirao u praznu mrežu.

Isti igrač je već u 13. sekundi izašao sam ispred golmana Angole, ali je šutirao nekoliko centimetara pored desne stative.

Iako su važili za apsolutnog favorita, Portugalci su mnogo teže došli do tri boda nego što se mislilo.

Posle početnog straha i panike, fudbaleri Angole su, kako su minuti odmicali, igrali sve bolje i približavali se golu Rikarda Oliveire. Međutim, osim nekoliko poluprilika, nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol. Dosta živosti u napad Angole uneo je Mantoras (koji igra upravo u Portugaliji) u samom finišu utakmice.

Ipak, jedinu pravu priliku u finišu imali su Portugalci i to posle individualne akcije Maniša (ušao u drugom poluvremenu), kada je topovski šutirao sa 25 metara, ali je golman Žoao Rikardo odlično odbranio.

Iako su izgubili sva tri boda, i fudbaleri Angole su se, kao i u subotu igrači Trinidada i Tobaga, predstavili u lepom svetlu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve