Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.06.2006.

20:43

Sans obećao povratak Del Boskea

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Bivši predsednik Real Madrida Lorenso Sans obećao je da će za trenera fudbalske ekipe vratiti Visentea del Boskea ako bude ponovo izabran za čelnika španskog kluba na izborima 2. jula.

"Treba samo da pogledate koje je sve uspehe zabeležio kada je bio trener ovde, tako da bi bilo apsurdno neizabrati ga. Razgovarao sam sa njim i složio se da se vrati kao trener", rekao je Sans.

Del Boske je na mestu trenera proveo tri i po godine i osvojio dve titule evropskog prvaka i dve domaćeg šampiona. Otkaz mu je 2003. godine dao predsednik Florentino Peres.

Sans je bio predsednik od 1995. do 2000. godine, a promovisao je Del Boskea za trenera posle odlaska Džona Tošaka. Za vreme njegovog predsedničkog mandata, Real je osvojio dve evropske i jednu domaću titulu.

Sa mesta predsednika neočekivano ga je smenio Peres 2000. godine, a onda ga je ubedljivo savladao na izborima 2004. Peresova ponuda sastojala se iz obećanja da će u Madrid dovesti najveće svetske zvezde, što je i učinio, ali rezultati nisu bili adekvatni.

Sans je rekao da će detalje sportske i ekonomske politike otkriti sledećeg ponedeljka, ali je odbacio mogućnost da krizu prekine skupim pojačanjima.

"Možda ćemo izneti nekoliko imena, ali možete dovesti i najboljeg igrača na svetu i on neće uspeti ako nemamo dobar sportski plan. Trebaju nam pre svega miran pristup temi, analiza ekipe i konsultacija sa trenerom", rekao je Sans.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve