Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.05.2006.

23:46

EP (u21): Čekajući Ukrajince

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri SCG prvi od dva dana do polufinala iskoristili su za odmor i lagani trening pred put u sredu u Aveiro gde će i odigrati meč polufinala sa Ukrajinom.

Iz Portugalije se javio novinar B92 Aleksandar Stojanović

“Danas reprezentacija pre podne nije imala trening, ali su „plavi“ na manjem stadionu u Barselošu ipak trenirali sat vremena od 20 – 21 časa.

Na treningu nije punim intenzitetom radio Rakić koji punom snagom kreće u sredu, a Vladimir Stojković je lagano trenirao, bez lopte i kontakta, očekuje se da će i on punim intenzitetom raditi u sredu.

Naša reprezentacija će odraditi u sredu jedan trening, ali u Aveiru na stadionu gde se igra utakmica. U utorak je Okuka održao kratku konferenciju za naše novinare u hotelu gde je smeštena naša ekspedicija, a slobodno vreme u utorak iskoristili su i članovi stručnog štaba i rukovodstva plavih da odigraju fudbalsku utakmicu. Medjutim, nisu dobro prošli... Povredio se selektor Okuka, koji je istegao zadnju ložu, dok je predsednik FS Srbije Zvezdan Terzić je nabio palac tokm jednog duela.

Evo i šta je rekao selektor Okuka tokom improvizovane konferencije: „Čekali smo Italijane, a dobili Ukrajince. Njih ne bi trebalo ni preceniti  ali ni potceniti. Nikako o njima ne treba razmišljati kao ekipi koju smo dobili u avgustu u Smederevu 4:1. Iz tog tima ostala su samo 4 igrača. Prema njima se treba odnositi  kao ekipi koja je bila prva u grupi B. Nije iznenadjenje što su prvi u grupi na osnovu snimaka, vidi se da su jako uigrana ekipa. Medjutim, smatram ako ne uspemo da ih pobedimo, nismo ni zaslužili da se plasiramo u finale. Oni su predstavnici ruska škole fudbala koja nam nikada nije ležala“,rekao je Okuka.

Do sada je selektor Mihaljiščenko koristio 14 igrača. Okuka je posebno naglasio da se vrlo lako transformišu – „kada igraju u napadu postave se u formaciju 4-3-3, u odbrani svi  se brzo postave ispred lopte. Iz mečeva koje su odigrali u grupi lako je uočljivo da vole da  preskaču igru i da manje koriste vezni red“ nastavio je Okuka.

“Sve tri utakmice igrala je ista četvorka u zadnjoj liniji. Jako su spretni u napadu. S druge strane nemam previše izbora kada je naš tim u pitanju, konkurisaće svi koji su konkurisali i do sada“ rekao je izveštačima iz Srbije Okuka.

Našu selekciju očekuje još jedan protivnik, a to su ukrajinski navijači. Ima ih najviše posle domaćina Portugalaca. Ima dosta Ukrajinaca koji  žive u ovom delu Portugala, i onim verovatno imaju najveću podršku pored Portugalaca.

U našoj ekspediciji posebno medju igračima včada veliko interesovanje za reakcije navijača u zemlji. Fudbalere zanima koliko se gledaju mečevi SCG, i kakve su reakcije navijača. Jako puno se čita i sajt B92 i posebno komentari na vesti koje su vezane za našu selekciju.

Stadion na kome će se igrati meč SCG – Ukrajina je zaista posebna priča.  Mesto na kome igra Beira Mar izgleda kao da je sastavljeno od Lego kockica, sva sedišta su raznobiojna pa se stiče utisak da je stadion uvek pun.

Prema najavama meču će prisustvovati nekoliko hiljada Ukrajinaca, ali je za sada nepoznanica kako će reagovati Portugalci koji dobro popunjavaju tribine na ovom šampionatu.

UEFA i organizatorii su već objavili da je pre polufinala prebačen broj gledalaca koji su pratili šampionat u Nemačkoj (ovaj je do sada videlo 111.000 gledalaca).

Za kraj ovog izveštaja dve važne informacije: Kartoni iz takmičenja po grupama se ne prenose, i nema utakmice za treće mesto kao što je to bio slučaj u Nemačkoj.

Nadajmo se da će naša selekcija posle četvrtka odigrati i taj poslednji meč na šampionatu, na stadionu Besa u Portu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve