Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.05.2006.

19:29

Petković:"Dušan se uklapa u viziju"

Izvor: Igor Vujičin

Autor:Igor Vujičin

Default images

Odluka selektora fudbalske reprezentacije SCG Ilije Petkovića da u nacionalni tim iznenada pozove svog sina Dušana, fudbalera OFK Beograda, izazvala je buru negativnih reagovanja u zemlji, a selektor je u utorak poručio: "Činim najbolje za tim. Ako nešto krene loše, ja sam meta, pucajte u mene!"

"Pozvao sam sina jer smatram da se uklapa u moju viziju. Za njega nikada ništa preko veze nisam učinio. Dušan je već bio deo ove ekipe na početku kvalifikacija i neće morati da se uklapa u atmosferu u timu koja je i dalje odlična", rekao je Petković novinarima u hotelu "Evropa" u Feldenu.

Petković je rekao da mu je to bila "najteža odluka u trenerskoj karijeri".

"Glava bi me mnogo manje bolela da sam pozvao Aleksandra Lukovića ili nekog drugog fudbalera iz mlade reprezentacije. Lukovića nisam pozvao jer uz Ivicu Dragutinovića na poziciji levog beka može da odigra Mladen Krstajić", rekao je Petković.

On je dalje rekao da posle plasmana mlade reprezentacije u polufinale Evropskog prvenstva u Portugalu odustao i od nekih mladih fudbalera koji su takođe mogli da dobiju šansu u A timu.

"Verovatno mi nećete poverovati, ali sa sinom se nijednom nisam čuo telefonom tokom priprema. U ponedeljak sam rekao administrativcima Saveza da ga pozovu", rekao je Petković

On je ponovio da je spreman da trpi sve posledice i kritike u slučaju negativnog rezultata na Mundijalu.

"Uvek sam govorio da ovo Svetsko prvenstvo igramo zbog naroda. Narod je taj koji ima pravo na svoja razmišljanja, međutim, ja se izvinjavam svima, ali moram da postupam po svojoj savesti i onome što mislim da je najbolje za naš tim", rekao je Petković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

405 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve