Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.05.2006.

16:43

Zenga rekao zbogom

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Valter Zenga, donedavni trener Crvene zvezde, oprostio se na konferenciji za novinare od srpske javnosti. Italijanski stručnjak ostaće upisan u istoriju Crvene zvezde kao prvi strani trener i šesti osvajač duple krune. Valter Zenga je rekao da je 20. maja, kao što je i obećao, javio predsednik Draganu Stojkoviću da više neće biti trener Crvene zvezde.

"Doneo sam odluku da odem. To je sastavni deo života. Ova odluka možda i ne mora biti dobra, ali je ipak moja. Možda će me mnogo koštati, ali i to će biti novo iskustvo. Željan sam novih izazova, ali još nisam pronašao novi angažman. Za Eurosport ću komentarisati utakmice Svetskog prvenstva i nadam se da će onih koje bude igrala Srbija i Crna Gora biti što više", rekao je Zenga.

"Napuštam tim koji je osvojio duplu krunu, koji nije poražen pred svojim navijačima. Ne računam meč sa Bazelom jer tada nije bilo navijača na stadionu. Siguran sam da iza sebe ostavljam ekipu koja je mnogo napredovala. Zahvaljujem se svima u klubu jer bez njihove pomoći i podrške ne bismo beležili uspehe".

Zengi je postavljeno pitanje i kako je doživeo Srbiju, Beograd i ljude u zemlji.

"Mislim da je utakmica sa Strazburom najbolji pokazatelj. Navijači koji su do poslednjeg minuta bili uz ekipu, u poslednjem trenutku su ostali bez radosti, ali su sa suzama u očima i dalje bili uz nas. Možda je bilo nesporazuma, ali mislim da je razlog tome komunikacija i sigurno će biti lakše svima kada dođe trener koji govori i razume srpski. Nije bilo lako raditi ovde, prvenstvo je bilo teško, ali verujem da je i za mene, ali i za vas ovo bilo novo iskustvo koje nam može poslužiti u budućnosti. Zbog toga sam veoma srećan", rekao je na kraju sada već bivši trener Crvene zvezde uz konstataciju da mu je žao što Dušan Đokić na kraju sezone nije bio najbolji strelac, kao i da žali zbog toga što odbrana nije bila najbolja u ligi.

Od javnosti se oprostio i prvi saradnik Valtera Zenge, Masimo Pedracini.

"Moja karijera zavisi od karijere Valtera Zenge. Nastavićemo da radimo zajedno, a dok ne pronađemo novi klub, pratiću Svetsko prvenstvo i biti sa svojom decom koju dugo nisam video", rekao je Pedracini.

Predsednik Crvene zvezde, Dragan Stojković, takođe se obratio prisutnima istakavši da je rastanak dostojanstven.

"Valter Zenga će ostati upisan u istoriju Crvene zvezde ne samo kao prvi strani trener, već kao stručnjak koji je u svojoj prvoj sezoni klubu doneo trofeje u prvenstvu i kupu. Njegov dolazak i rad su doneli mnogo pozitivnih promena. Zahvalio bih mu se na uspešnoj saradnji i odličnim rezultatima. Verujem da svi možemo da budemo zadovoljni vremenom koje smo proveli zajedno", reči su prvog čoveka Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve