Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.05.2006.

12:42

Nepotizam - balkanska pravila

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Selektor Zlatko Kranjčar po ko zna koji put našao se na udaru sportske javnosti zbog forsiranja svog sina na mjestu plejmejkera i vlastite tvrdoglavosti. Na kritike koje stižu sa svih strana Cico ima spreman elegantan odgovor. Tako je u ponedeljak sugerisao da Niko Kranjčar po ni po čemu nije problem hrvatske reprezentacije i da ne vidi razlog zbog kojeg bi trebal da sedi na klupi.

Razlog tome je što selektor misli da nema adekvatnu zamenu za sina. Luka Modrić je, po njemu, ofanzivni ili levi vezni, a kao jedino moguće rešenje Cico spominje Ivana Leku.

Od ranije supoznate Kranjčarove da Niki treba forma, uostalom kao i svim reprezentativcima i da je njegov status nepriskosnoven zbog zasluga iz kvalifikacija.

U ponedjeljak je Kranjčarevima tekst posvetio i Asošiejted Pres, navodeći pojedinosti slavne očeve i enigmatične Nikine karijere.

Tako je Niko apostrofiran kao potpuna suprotnost mladim igračima od kojih se očekuje da zablistaju na nemačkim terenima.

"Za razliku od Vejna Runija, Lionela Mesija i Lukasa Podolskog, Niko je selektorov sin", piše AP.

"Kad igram za Hrvatsku, Zlatka ne gledam kako na svog oca. U tom trenutku za mene je on trener i ništa više", izjavio je Kranjčar junior.

U tekstu su navedene okosinice njegove karijere, od debija za Dinamo sa 16 godina, preuzimanja kapitenske trake godinu dana kasnije, sve do kontroverznog transfera u splitski Hajduk 2005. godine.

"Sa 20 godina Kranjčar je debitovao za hrvatsku reprezentaciju i odmah postao glavni kreator i velika pretnja, naročito zbog odličnog pregleda igre i kontrole lopte. Niko je uvek ostajao prekratak u završnici, nedostajalo mu je nekad najjače oružje njegovog oca", navodi AP.

"Niko je budućnost hrvatskog fudbala i dosta toga će se vrteti upravo oko njega", izjavljivao je Kranjčar senior na optužbe za čisti nepotizam.

"Stručnjaci su složni oko toga. Moj sin ima izražen intelekt za fudbal, prefinjenu sposobnost da proigra saigrače i distribuira loptu.
U individualnom smislu, velika je pretnja i kad ide napred
", rekao je ponosni otac.

U tekstu AP-a zaključuje se da Niko i dalje predstavlja veliku enigmu, kao i da kritičari stalno dovode u pitanje njegov talenat.

"Kritike dobrim delom stižu i na račun njegove prekomerne težine i loše fizičke spreme. Mnogi se zgražavaju nad činjenicom da ne voli da trči, odnosno da zbog mase to i nije u stanju", piše u tekstu AP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve