Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.05.2006.

12:25

"Srpski selektor pozvao svog "Niku"

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Da slučaj pozivanja krvnih srodnika u reprezentaciju nije slučaj smo kod nas znamo iz primera susedne Hrvatske. Selektor Kranjčar odavno je u A tim uvrstio svog sina Niku, što je, kao i u našem slučaju, izazvalo burne reakcije. Ovako Hrvatski mediji komentarišu "Slučaj Petković". 

Ilija Petković je u sastav reprezentacije Srbije i Crne Gore za Svetsko Prvenstvo pozvao svog sina Dušana, nakon što se Mirko Vučinić povredio igrajući za mladu reprezentaciju SiCG na Evropskom prvenstvu u Portugaliji.

Selektor je tako odlučio umesto "čistog" napadača Vučinića pozove veznog igrača, koji je usput i njegov sin. Dušan će se tati i saigračima pridružiti na pripremama u Austriji.

Vučinić, jedan od najboljih mladih evropskih napadača, povredio je levo koleno na prvoj utakmici U-21 reprezentacije na prvenstvu Evrope protiv Nemačke. Kako se procenjuje da će mu za oporavak trebati najmanje dve nedelje, Ilija Petković je posle par dana razmišljanja odlučio da pozove zamenu, svog sina Dušana Petkovića, koji će do početka SP-a napuniti 32 godine.

Petković mlađi je u karijeri igrao, sa ne baš velikim uspehom, za Volfsburg, Nirnberg i Spartak iz Moskve. Na početku ove sezone je bio bez angažmana, ali je ipak pronašao klub: OFK Beograd, za koji je igrao i kao junior.

Ljubitelji fudbala u "komšiluku" su, najblaže rečeno, konsternirani ovakvim potezom Petkovića, koji je svog sina pretpostavio Marku Panteliću, napadaču berlinske Herte i Veljku Paunoviću iz Hetafea, koji su odigrali odličnu sezonu i još jednom Petkoviću, ali ne Ilijinom sinu, nego Dejanu "Rambu" Petkoviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

205 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve