Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.05.2006.

22:44

EP (do 21): Plavi sa Ukrajinom

Izvor: Igor Vujičin

Autor:Igor Vujičin

Default images

Mlada fudbalska reprezentacija SCG igraće u polufinalu Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine sa selekcijom Ukrajine.

Taj meč na programu je u četvrtak.

Ukrajinci su osvojili prvo mesto u grupi B pobedom nad Danskom od 2:1. Ukrajina je takmičenje završila sa šest bodova (izgubili samo u meču sa Italijom u sudijskoj nadoknadi) i tako došla do prvog mesta u grupi.

Ukrajinci su poveli golom Fomina u 31. minutu, dva minuta pre kraja poluvremena izjednačio je najbolji asistent francuske lige i fudbaler Oksera Kalenberg. Pobedu Ukrajincima i prvo mesto doneo je Artem Milevski u 83. minutu.

U tvrdoj i ne baš zanimljivoj utakmici Holandija je savladala Italiju sa 1:0 i eliminisala branioca titule iz takmičenja. Iako su "narandžasti" imali prividnu terensku inicijativu tokom većeg dela meča (Italijanima je 0:0 bilo dovoljno za prvo mesto), do gola su došli posle velike greške golmana Kurćija koji je uneo loptu u gol. Tom golu prethodio je dobar napad Holanđana po levoj strani, odličan centaršut i dobar udarac glavom De Redera glavom.

Strelac drugog pogotka Holandije u prvoj fazi (koji je bio dovoljan za polufinale) ušao je u igru u 74. minutu.

Istog dana (u četvrtak) na programu je i drugo polufinale između Holandije i najvećeg favorita za prvo mesto, Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve