Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.05.2006.

22:12

Rosicki nova briga Čeha

Izvor: Igor Vujičin

Autor:Igor Vujičin

Default images

Fudbalski reprezentativac Češke Tomaš Rosicki propustiće u utorak prijateljsku utakmicu sa Kostarikom, zbog povrede butnog mišića.

Rosicki, koji je prošle sedmice potpisao ugovor sa Arsenalom vredan osam miliona funti, u nedelju nije trenirao sa saigračima, zbog povrede koju je zadobio u prijateljskom meču sa Saudijskom Arabijom u petak.

Kako je danas saopštio Fudbalski savez Češke, Rosicki je u nedelju bio na terapiji. On će, iako neće igrati, putovati sa timom u Jablonec, gde će se igrati utakmica sa Kostarikom.

Povreda Rosickog nova je briga na listi selektora Karela Bruknera, koji ne može da računa na veznog igrača Vladimira Šmicera.

Šmicer je prošle nedelje obnovio povredu noge, pa možda neće ni igrati na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, koje počinje 9. juna.

Uz to, napadač Jan Koler se još nije potpuno vratio u formu, pošto je propustio nekoliko meseci zbog operacije kolena, a isto se dešava i sa napadačem Vratislavom Lokvencom.

"Voleli bismo da barem jedno poluvreme sa Kostarikom odigramo sa prvim timom, ali nećemo to učiniti ako je rizično", rekao je Brukner.

Posle utakmice sa Kostarikom, Česi će igrati i prijateljsku utakmicu sa Trinidadom i Tobagom, što će biti njihova poslednja provera pre početka SP.

Na Mundijalu u Nemačkoj, Češka prvi meč igra 12. juna sa SAD, a slede im dueli sa Italijom i Ganom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve