Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.05.2006.

01:55

Kako do Lige šampiona i Kupa UEFA?

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Na osnovu činjenice da su skoro sva evropska prvenstva završena i na osnovu koeficijenata koje klubovi i federacije imaju prema rezultatima iz prethodnih sezona, poznati su mogući rivali klubova iz Srbije i Crne Gore u evropskim kupovima.

Crvena zvezda će se, kao prvak, uključiti u kvalifikacije za Ligu šampiona u drugom kolu. Crveno-beli se nalaze među nosiocima (koeficijent 20.600), a potencijalni protivnici su im Salcburg (Austrija), MyPa-47 (Finska), Apolon Limasol (Kipar), prvak Slovenije, Široki brijeg (BiH), Hafnarfjardar (Island), Metalurgs Liepaja (Letonija), Šerif Tiraspol (Moldavija), Sioni Bolnisi (Gruzija), Ekranas Panevezis (Litvanija), Birkirkara (Malta), skopski Rabotnički, mađarski Ujpešt ili prvak Slovačke.

Ukoliko neka od najslabijih ekipa (prvaci Belorusije, Irske, Albanije, Jermenije, Estonije, Azerbejdžana...) priredi iznenađenje u prvom kolu i ona bi mogla da bude Zvezdin protivnik.

Ukoliko se fudbaleri Crvene zvezde plasiraju u treće kolo, tamo bi ih čekao jači rival. Trenutno su na listi sigurnih nosilaca u trećem kolu Inter, Liverpul, Arsenal, trećeplasirani tim španske Primere, Ajaks, Seltik, Lil, Benfika, CSKA Moskva, AEK Atina, Dinamo Kijev, Šahtjor iz Donjecka, Galatasaraj i Hamburger, a među potencijalnim nosiocima četvrtoplasirani Španci, Fenerbahče, Fiorentina, Steaua i Slovan iz Libereca.

U Kupu UEFA Srbiju i Crnu Goru predstavljaće Partizan, Hajduk iz Kule i OFK Beograd. Crno-beli će biti nosioci u drugom kolu kvalifikacija, OFK Beograd i Hajduk najverovatnije neće, a Partizan bi, zahvaljujući bodovima osvojenim u prethodnim nastupima u evropskim kupovima, najverovatnije bio nosilac (koeficijent 30.600) i u prvom kolu ovog takmičenja.

UEFA će i ove sezone u Kupu UEFA u oba kola kvalifikacija učesnike podeliti po geografskom principu (severni, srednjoistočni, južno-mediteranski) pa će protivnici naših klubova biti ekipe iz Bugarske, Rumunije, Turske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kipra, Albanije...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve