Nova vest
Fudbal

Petak, 12.05.2006.

09:47

Venger: Očekujem spektakl u finalu

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri Arsenala pripremaju se u Londonu za finalni meč Lige šampiona, koji u sredu igraju sa ekipom Barselone. Menadžer "Tobdžija" Arsen Venger očekuje lepu i atraktivnu utakmicu na stadionu Francuska u Sen Deniju.

"Pre svega očekujem uzbudljiv meč dve slične ekipe, koje igraju brz, pokretljiv, napadački fudbal”, rekao je Venger. “Takve utakmice lepo je gledati. Pretpostavljam da su svi želeli da vide ovo finale, i zbog toga ćemo se potruditi da budemo na svom nivou. Smatram da imamo veoma dobu priliku i učiniću sve, sa svojim igračima, da je na najbolji način iskoristim".

Kapiten Arsenala Tjeri Anri, kojeg mnogi mediji očekuju u dresu Barselone sledeće sezone, oduševljen je činjenicom da će predvoditi tim u meču koji je, po opštem mišljenju, najveći na svetu.

"Nikada nismo stigli do finala Lige šampiona, zato je nepotrebno isticati da jedva čekamo utakmicu. Za mene je velika čast to što ću predvoditi tim, ali ponavljam da je najbitnije sada osvojiti trofej. To je ono čemu stremimo, naš konačni cilj. Lepo je igrati u ovakvom finalu, ali je uvek bolje izaći iz njega kao pobednik".

Anri je dodao da će zbog velikog broja Francuza u Arsenalu posebno bitno biti mesto odigravanja, ali i skrenuo pažnju da je prva zvezda Katalonaca Ronaldinjo od 2000. do 2003. igrao u Parizu za ekipu PSŽ-a.

Uskoro će akteri finala morati da pređu sa reči na delo, a milioni gledalaca nadaju se da će finale biti prava kruna uzbudljive sezone u Ligi šampiona. Vi ga u sredu možete gledati na TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve