Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.05.2006.

20:34

Zvezda preokretom do duple krune

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su 21. put u istoriji trofej u nacionalnom kupu. Zvezda je u finalu, na stadionu Partizana, pobedila OFK Beograd rezultatom 4:2, posle produžetka.

U regularnom toku bilo je 2:2, a OFK je vodio 2:0 do 20 minuta pre kraja. Zvezda je osvojila devetu duplu krunu u domaćem fudbalu, a zahvaljujući tome, OFK Beograd će igrati u Kupu UEFA.

Meč je odigran po kiši, pred desetak hiljada gledalaca.

OFK je poveo već u 10. minutu igre pogotkom Rakića, koji je sa 14 metara glavom pogodio sâm ugao Ranđelovićevog gola. Prednost je povećao Milan Biševac u 61. minutu, koji je nespretno reagovao iako nije bio pod pritiskom, i lobovao je svog golmana sa ivice šesnaesterca.

Nadu u preokret Zvezdi donosi Žigić, preciznim udarcem iz slobodnog udarca ispod živog zida u 67. minutu. Izjednačio je Purović šest minuta kasnije, pošto se lopta na Đokićev centaršut odbila od stative.

U 11. minutu produžetka Žigić glavom pogađa mrežu za prvu Zvezdinu prednost na meču, a konačan rezultat postavlja Basta dva minuta pre kraja.

Obe ekipe odigrale su kompletno drugo poluvreme i produžetak sa po deset igrača, pošto su sa stotinak sekundi razmaka druge žute kartone dobili Aleksandar Kolarov i Dejan Milovanović.

Proslavu pobede obeležio je bizaran detalj – Zvezdini igrači nosili su majicu sa natpisom „20 puta pobednik Kupa“, iako je klub sa Marakane dvadeseti trofej u tom takmičenju osvojio još 2004, u duelu sa Budućnošću iz Banatskog Dvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

12 h

U fokusu

Vidi sve