Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.05.2006.

16:03

Kan napušta reprezentaciju posle SP

Izvor: Milan Bošković

Autor:Milan Bošković

Default images

Oliver Kan prestaće da brani za nacionalni tim Nemačke po završetku Svetskog prvenstva, rekao je izvršni direktor Bajerna iz Minhena Karl Hajnc Rumenige u razgovoru za Bild.

Rumenige je dodao da je Kana teško pogodila odluka selektora Nemačke Jirgena Klinsmana, koji je odredio Jensa Lemana za prvog golmana na predstojećem Prvenstvu sveta.

"Zabrinuli smo se zbog njega. Prosto je uvenuo, ali je dobro reagovao. On će napustiti reprezentaciju posle Svetskog prvenstva, kako bi se koncentrisao na obaveze u Bajernu iz Minhena", kaže Rumenige.

Oliver Kan bio je kapiten "pancera" na poslednjem Prvenstvu sveta u Japanu i Južnoj Koreji, na kojem je Nemačka izgubila u finalu od Brazila 2:0. Na istom turniru, Kan je imenovan za najkorisnijeg igrača.

Jedan od prvih poteza koji je povukao Jirgen Klinsman po dolasku na mesto selektora Nemačke bio je oduzimanje trake Kanu. Ujedno, do tada neprikosnovenoj jedinici Nemaca rečeno je da mu mesto nije zagarantovano, već ga očekuje velika borba sa Lemanom.

Dvojica golmana su se od tada rotirala, a čini se da je Klinsman prelomio i doneo konačnu odluku posle prijateljske utakmice Nemačka – SAD 4:1, na kojoj je Kan načinio nekoliko grešaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve