Nova vest
Fudbal

Subota, 06.05.2006.

19:14

MPL: Ispao i Zemun, Hajduk u Evropi

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Utakmicama 30.kola završeno je ovogodišnja Meridijan Superliga u fudbalu. Zemun je samo jednim osvojenim bodom na svom stadionu u duelu sa Borcem ispao iz lige, jer je Budućnost iz Banatskog Dvora savladala na Karaburmi OFK Beograd golom iskusnog Mićića u 15.minutu.

Hajduk je prema očekivanju lako savladao Jedfinstvo u Bijelom Polju sa 3:1, a Zeta je odigrala "samo" 2:2 sa drugom postavom Crvene zvezde (golove postigli Branimir Petrović i Vujadinović za Zetu,a Puroviž i Perović za Zvezdu). Dva puta su u prvih 5 minuta i prvog i drugog polu remena domaći vodili, ali je prvo Purović glavom posle prekida, a kasnije i Perović iz solo akcije izjednačavali rezultat.

Taj bod nije bio dovoljan za novi izlazak u Evropu, pa je tako Hajduk iz Kule ostvario najveći uspeh u istoriji kluba kao nagradu za dobre utakmice u ovoj sezoni.

Evo i kompletnih rezultata:

Jedinstvo Bijelo Polje  -  Hajduk Kula  1:3
Zeta Golubovci  -  Crvena zvezda  2:2
Vojvodina  -  Voždovac  2:2
Zemun  -  Borac Čačak  1:1
OFK Beograd  -  Budućnost Banatski Dvor  0:1
Javor Ivanjica  -  Rad  1:0
Smederevo  -  Obilić  3:1
Partizan - Budućnost 3:0

Titulu je još ranije osovojila Crvena zvezda. U kvalifikacije za kup UEFA idu Partizan, OFK Beograd i Hajudk iz Kule, dok su iz lige ispali  Jedinstvo, Obilić, Budućnost (Podgorica), Javor Habitfarm, Rad, Smederevo i Zemun.

medjutim, sve se može promeniti 21.maja...Ako se Crna Gora odvoji na referendumu u ligi ostaju i Zemun i Smederevo. Novi momenat se pojavio u petak uveče kada su mediji otkrili da trećeplasirani Voždovac (koji je odigrao odličan meč i u Novom Sadu) ne samo da nijde licenciran za Evropu, već ni za narednu Superligu!!! Titulu najboljeg strelca u poslednjih 90 minuta obezbedio je Srdjan Radonjić centarfor Partizana, možda i jedina svetla tačka u sumornoj sezoni crno-belih. Radonjić je protiv Podgoričana postigao 2 gola i sa ukupno 20 golova prestigao Djokića iz Crvene zvezde.

Iako su odigrani možda poslednji minuti jedinstvene lige, brojni problemi ostaju za reševanje tokom leta...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve