Nova vest
Fudbal

Subota, 06.05.2006.

03:11

Anderleht 28. put prvak Belgije

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Anderleht iz Brisela je 28. put postao prvak Belgije. Pobeda u poslednjem kolu u duelu sa Varegemom (3:0) omogućila je timu Franak Verkauterena da završi sezonu sa pet bodova više od Standarda iz liježa, koji je u poslednjem kolu izgubio kao domaćin.

Anderleht je sa 70 bodova prvi, Standard, i pored poraza, sa pet bodova manje drugi, dokje na trećem mestu ekiap Briža, koja je u poslednjem kolu ‘upisala’ pobedu u utakmici sa Genkom.“Sada je cilj da se domognemo Lige šampiona i odigramo dobro u Evropi,” rekao je posle utakmice Verkauteren, “Ostaćemo bez nekoliko igrača, četvorice ili petorice ključnih, pa ćemo u pauzi morati brzo da dođemo do novog tima.“

Bilo je to veliko veče za kapitena Anderlehta Pera Ceterberga, koji se oprostio od dresa koji je nosio od 1985. godine.

Sve vreme su mi oči bile pune suza, bilo je ovo veče puno emocija i za mene i za moju porodicu. Ovaj klub je moj život i tako će biti zauvek,” rekao je Ceterberg posle slavlja na terenu.Šveđanin je učestvovao u akcijama kod sva tri gol akoje je njegov tim postigao, a deset minuta pre kraja je zamenjen uz ovacije 26.000 navijača i aplauz svih igrača na terenu.

Anderleht je titulom obezbedio nastup u Ligi šampiona, Standard će u treće kolo kvalifikacija, a Briž će, sa pobednikom Kupa (Varegem ili Muskron) igrati u Kupu UEFA. Lirs je pobedom nad ekipom Ruselara obezbedio opstanak, a u drugu ligu će La Luvije.

Ipak, sastav prve lige biće poznat tek posle odluke belgijske fudbalske federacije, koja nije dala licence za nastup u ‘Župile’ ligi ekipama Lirsa, Varegema, La Luvijea i Ekselziora zbog spornih finansija.U slučaju da ovi klubovi ne dobiju licence od jeseni će se takmičiti u trećoj ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve