Nova vest
Fudbal

Petak, 05.05.2006.

10:47

Stojković: "Pobedili i opoziciju!"

Izvor: IL

Autor: IL

Default images

U svečanom ambijentu, uz sjajno režiranu ceremoniju, Crvena zvezda je osvojila krunu 24. put. Publika je uživala u spektaklu, ovacijama pozdravila svoje ljubimce. Dan posle prvog pehara, na čelu kluba Dragan Stojković, sumira utiske.

"Da se ovaj projekat realizuje bilo je potrebno uložiti mnogo truda. Ovaj pehar mi je posebno drag i poklanjam ga pokojnom ocu Dobrivoju, koji je bio veliki poklonik Crvene zvezde. Naše prvo mesto čisto je kao suza," pričao je Stojković.

Nije bilo lako već na početku povući radikalan potez i dovesti Valtera Zengu.
"Njemu pripadaju ogromne zasluge. Uspeo je da složi kockice, znao sam da će njegov izbor biti pun pogodak. Ratko Dostanić je dobar trener, ali kao novi predsednik, morao sam da promenim trenera. U tome sam se rukovodio samo sportskim motivima."

Sve vreme u klubu je bila prisutna i opozicija.

"Bivše rukovodstvo je radilo protiv kluba, pokušavali su da unesu nemir tračarenjima, organizovali su sastanke... Pitam se kakvi su to zvezdaši? Jednog dana ću otići iz Zvezde, ali nikada neću raditi protiv kluba kao oni. Imam sve informacije, ovo je mali grad i sve se zna. Ipak, izdržao sam mnoge pritiske, kamenovanje kancelarije. U meni je proradio inat, pokazaću da mogu da stvorim evropski tim."

Posle utakmice sa Vojvodinom, navijači su vas pozdravili ovacijama.
"Nisam to nikada tražio i, iskreno, bio sam iznenađen. Uveren sam da će Zvezda postati veliki tim, kao što je veliki klub."

Kako ostvariti taj cilj kada finansijska situacija nije sjajna?
"Ima načina da prevaziđemo bar deo tih problema, ali ne prodajom pet ili šest igrača. Sponzori su jaki, doći će možda još neki, strategija je spremna na duže staze. Zvezda će sve pokušati kako bi se domogla Lige šampiona. I sve je moguće u prelaznom roku, pa čak i da se prolongira prodaja Nikole Žigića, da mu se ponudi novi ugovor. Sve, ipak, zavisi od ponuda, tržišta i tek predstoje razgovori sa menadžerima," kaže Stojković.

Teško je odoleti milionima, ali Stojković je već stopirao odlaske nekih igrača. 

"Zna se ko mora da ostane, bez obzira što sada imamo tri sjajne ponude za neke igrače", otkriva Stojković. Za golmana Stojkovića zainteresovan je Marselj, a pozivi iz Evrope stigli su za Dušana Đokića i Dejana Milovanovića.

Stojković je potvrdio da su prvi na listi želja Filip Kaje i Milivoje Novaković, igrači Liteksa. 
"Oni su igrači koji nas interesuju, imaju kvalitet za Zvezdu, a na tu temu razgovaraćemo posle 11. maja. Što se tiče Brazilaca, videćemo..." zagonetan je Stojković. Mnogi igrači koji nisu imali veću minutažu napustiće klub.
"Transfer lista je poznata, razgovarao sam na tu temu sa Zengom, ali ćemo imena obelodaniti kada se završi sezona," priznao je Stojković. Na listi su svakako Miladinović, Krivokapić, Draman...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve