Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.05.2006.

20:03

Van der Sar: "Nismo favoriti"

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Prvi golman Holandije i Mančester junajteda Edvin van der Sar smatra da nacionalni tim njegove zemlje nema snagu potrebnu za osvajanje najprestižnijeg takmičenja. Iskusni golman, koji je sa Ajaksom osvajao Ligu šampiona a sa nacionalnim timom igrao tri polufinala na evropskim i svetskim prvenstvima, smatra da je i polufinale veliki uspeh.

"Veoma je teško osvojiti trofej. Igrati u polufinalu je takođe velika stvar. Mi smo zemlja sa 16 miliona stanovnika, koja ima dobre fudbalere, ali nismo jedini. 1998 i 2000. Francuska je trijumfovala i ja mislim da su u tom periodu bili bolji od nas", rekao je golman Holandije.

Osam godina posle njihovog poslednjeg učešća, Holanđani su ponovo na završnici Svetskog prvenstva. Iz ekipe koja se suprotstavila Brazilu u Marselju starteri su samo Van der Sar, Koku i Van Bronhorst, a možda će im se pridružiti i Edgar Davids.

Tim je znatno izmenjen, a tu su i mladi igrači iz Ajksa i AZ-a - Opdam, Babel i Maduro. Van Basten se drži taktike 4-3-3, ali i pored toga što Holanđani u timu imaju veoma poznata imena, Van der Sar smatra da oni ne spadaju u favorite.

"Mislim da nismo među glavnim favoritima za najviši plasman. Imamo dobar tim, sa nekoliko mladih i  sa dosta iskusnih igrača, ali pogledajte kakve timove imaju Argentina, Brazil, Italija ili Španija", rekao je Edvin van der Sar.

Da bi se došlo do pomenutih timova, treba u grupi - pored Argentine - proći i Obalu Slonovače i Srbiju i Crnu Goru.

"Videli smo sjajno izdanje Obale Slonovače na Kupu afričkih nacija. Oni su dobar i opasan tim. SCG ima izuzetnu odbranu i sjajno su ukomponovani."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve