Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.04.2006.

21:11

Bajern: Klinsman uništava Kana

Izvor: Igor Vujičin

Autor:Igor Vujičin

Default images

Komercijalni direktor Bajerna iz Minhena Uli Henes optužio je selektora nemačke fudbalske reprezentacije Jirgena Klinsmana da sporovodi kampanju "psihološkog terora" nad golmanom Oliverom Kanom.

Henes je oštro kritikovao Klinsmana zbog toga što je odluku o prvom golmanu Nemačke na Svetskom prvenstvu odložio za maj, samo mesec dana pre SP, ostavljajući tako Kana i čuvara mreže Arsenala Jensa Lemana pod velikim pritiskom.

"Nedonošenje te odluke posle poslednje prijateljske utakmice sa SAD (22. marta) bilo je neodgovorno. To je psihološki teror, apsolutni psiho teror", rekao je Henes.

Kan je u subotu napravio dve velike greške u utakmici Bajerna sa Kelnom, zbog čega je rezultat meča bio 2:2. Takođe, 36-godišnji golman je pogrešio u prijateljskoj utakmici sa SAD, ali ta greška  nije bila "skupa", pošto je Nemačka pobedila sa 4:1.

"Mogli smo da izbegnemo sve te probleme. Sada klubovi plaćaju ceh. Intenziviranje pitanja golmana postalo je veliki problem. Lov na taj broj jedan doneo nam je puno problema", ocenio je Henes.

Jedan od prvih poteza Klinsmana kao selektora od 2004. godine bio je da Kanu oduzme status prvog golama i kapitena. On je tada rekao da Kan i Leman imaju jednake šanse za taj posao.

Za razliku od Kana, Lemanu izgleda prija pritisak. Takođe 36-togodišnji golman, u poslednje vreme odlično brani za Arsenal i u Premijer ligi i u Ligi šampiona. Klinsman će ga danas gledati u Torinu na revanš meču Lige šampiona sa Juventusom.

SP u Nemačkoj počinje 9. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve