Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.04.2006.

20:36

Bugarska: Dve burme i crveni karton

Izvor: Igor Vujičin

Autor:Igor Vujičin

Default images

Bugarski prvoligaški klub Vihren iz grada Sandanski u Pironskoj Makedoniji žalio se na kaznu od četiri meča za svog trenera-igrača Georgija Bačeva, koji je dobio crveni karton posle bizarnog dogadjaja na jednoj utakmici u subotu.

Sudija Momčil Vraikov dao je žuti karton Bačevu, zato što je prigovorio na odluku da počne utakmica, iako se nisu vratila dvojica igrača koje se sudija poslao u svlačionicu naredivši im da skinu burme.

Bačev je potom dobio i drugi žuti karton početkom drugog poluvremena, zbog toga što je, kako je rekao, "vikao na saigrača da mu doda loptu". Uprkos tome što je bio oslabljen, Vihren je pobedio Rodopu sa 2:1.

Bačeva je posle toga Bugarski fudbalski savez kaznio sa četiri meča zabrane i sa 1.500 leva (940 dolara) zbog "vredjanja sudije".

Klub se žalio na kaznu, potvrdio je danas izvršni direktor Valerij Stoičev. "To je smešno. Ovoga puta se stvarno nadam da će pravda pobediti. Sudija je upropastio utakmicu".

Nekadašnji papadač Levskog iz Sofije, Bačev, bio je reprezentativac Bugarske na Svetskom prvenstvu 1998. godine.

"Ovo je zločin. Ne protiv mene, ne protiv Vihrena, već protiv fudbala. Ogorčen sam jer sam se nadao da će biti promenjen imidž bugarskog fudbala", kazao je Bačev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve