Nova vest
Fudbal

Subota, 01.04.2006.

00:29

Večiti derbi, 126. put

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Na stadionu Partizana u Beogradu u subotu se igra 126. večiti fudbalski derbi. Crvena zvezda gostuje najvećem rivalu sa sedam bodova prednosti sedam kola pre kraja sezone.

Trener “crno-belih” Jirgen Reber smatra da obe ekipe imaju podjednake šanse za pobedu, i dodaje da će Partizan pokušati da iskoristi prednost domaćeg terena.

"Znam da je san svakog mog igrača da istrči na teren i da se dokaže. Radujem se utakmici i ubeđen sam da će se videti kvalitetan fudbal", rekao je Reber, koji je demantovao napise medija da su se njegov puleni Stefan Babović i Marko Lomić potukli na treningu.

"Istina je da je bilo nesporazuma, ali su mediji to preuveličali. To je sigurno i posledica povećane tenzije pred derbi".

Reber je ocenio da će prednost Crvene zvezde biti reprezentativni napadač Nikola Žigić, pošto odbrambeni fudbaleri Partizana, prema rečima nemačkog trenera, neće moći da zaustave duge lopte upućene ka njemu.

"Zvezda uvek može da računa na njega i to je velika prednost. Međutim, nadam se da ćemo uspeti da prekinemo tradiciju i da posle dugo vremena pobedimo velikog rivala", rekao je Reber.

Poslednji put Partizan je dobio derbi u kup meču aprila 2001. godine. Da bi prekinuli seriju neuspeha domaći fudbaleri moraće da savladaju Vladimira Stojkovića. Golman Zvezde smatra da je ključ uspeha u koncentraciji.

"Svaka greška u derbiju mnogo košta pa verujem da će koncentracija presuditi. Neću da pretim, mogu samo da kažem da ćemo sigurno ostaviti srce na terenu", rekao je Stojković.

Stojković je dodao da podržava protest navijača Crvene zvezde, koji su, zbog zabrane kačenja zastava na mestima koja za to nisu predviđena, odlučili da posle prvog poluvremena napuste stadion Partizana.

"Oni imaju svoj ponos i zbog toga ću uvek stati uz njih. Voleo bih kada bi oni bili sa nama do kraja, ali biće kako navijači odluče i ja ću ih sigurno podrzati", rekao je Stojković.

Uprava Partizana ima već mesecima ozbiljne probleme sa navijačima. Sa sastanka Upravnog odbora uopućeno je saopštenje, koje dovodi u pitanje razloge bojkota "grobara".

"U toku sezone u kojoj je Partizan imao ubedljivo najveći broj gledalaca, uprava kluba je više puta javno ispoljila spremnost za saradnju sa svim svojim navijačima, pa i onim sa južne tribine. Našem pozivu vođama navijačkih grupa na sastanak 29. marta niko se nije odazvao", navodi se u saopštenju Partizana.

Navijači Partizana su, zbog navodnih finansijskih malverzacija i nameštanja utakmica u oktobru počeli bojkot mečeva svog omiljenog tima, tražeći ostavke kompletne uprave i reorganizaciju tima.

"Biće mnogo teže doći do pobede bez navijača. Jako mi je žao što oni neće biti sa nama, ali će možda i pobeda biti slađa, ako se ostvari na teži način", rekao je napadač Partizana Danko Lazović.

Lazović je rekao i da će prednost na subotnjem duelu, ipak, biti na strani Crvene zvezde.

"Svesni smo važnosti i imperativa pobede, ali i činjenice da nećemo lako stići do cilja. Prednost je na strani Crvene zvezde, jer su prvi na tabeli, neporaženi u drugom delu sezone, a i psihološki su stabilniji pošto imaju sedam bodova prednosti", rekao je Lazović i dodao da bi bilo lepo da se sreća “crno-belih” preokrene upravo u derbiju.

Utakmica na stadionu Partizana počinje u 17 časova i 30 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve