Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.03.2006.

00:08

Nevil i Gigs: "Hoćemo još titula!"

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Kapiten Mančester Junajteda Gari Nevil izjavio je da bi drugi deo svoje karijere smatrao neuspešnim ako klub ne bi uspeo da osvoji još neki trofej premijer lige.

"Bio bih užasno razočaran ako ne bismo dodali još neku ligašku titulu našoj kolekciji", rekao je Nevil. "Osećam da nisam još postigao sve što želim u svojoj karijeri. Ako ostanem ovde još tri, četiri ili pet godina, a Junajted ne osvoji više nijednu titulu, morao bih da zaključim da je kraj moje karijere – neuspešan".

"Klub mora da osvaja trofeje", izjavio je 31-godišnji desni bek engleske reprezentacije.

Nevil je član Mančester Junajteda od dečačkih dana, a bio je član legendarne generacije, koja je 1992. godine osvojila omladinski FA Kup (Bekam, Skols, Bat, Fil Nevil). Prvom timu je priključen 1993. godine, a dva leta kasnije postaje standardni prvotimac.

Za deset i po godina u prvom timu osvojio je šest titula u Premijer ligi, tri FA kupa i jedan trofej Lige šampiona, a u nedelju je podigao trofej za pobednika Karling kupa.

Rajan Gigs, koji je u prvom timu Junjateda još od 1991. godine i ima čak osam titula iza sebe, kaže da bi i za njega "bilo ogromno razočarenje da ne osvoji više nijedan trofej pre nego što se povuče".

"Nadam se da ćemo u naredne tri ili četiri godine osvojiti bar još jedan trofej u ligi", izjavio je Gigs. "Svakako ćemo biti kandidati, ali je potrebno da napravimo sledeći korak i osvojimo ligu. Imamo talenta u u ekipi, što smo dokazali u nekim mečevima ove sezone. Tokom prethodnih 13 godina osvajali smo šampionate dobrom igrom u kontinuitetu, a toga sada nema", dodao je on.

Poslednji put Mančester Junajted je osvojio Premijer ligu 2003. godine, a sada je drugi na tabeli, sa 15 bodova manje od Čelsija i sa istim brojem bodova kao Liverpul.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve