Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.02.2006.

20:24

Erikson: "Slušao sam šta mi govore"

Izvor: AS

Autor: AS

Default images

Šveđanin Sven Erikson je rekao da nije njegova odluka da se povuče sa mesta selektora reprezentacije Engleske nagovestivši da je od njega zahtevano da ode posle optužujućih članaka u medijima.

Pitanje na konferenciji za medije u utorak je bilo da li postoji bilo kakva šansa da promeni mišljenje u vezi sa odlaskom sa mesta selektora.

"Da promenim mišljenje? Ja nisam odlučivao ni o čemu. Samo sam slušao šta su mi drugi govorili."

"Ne zavisi od mene."

Erikson je prvi stranac koji je koji je selektor Engleske a na tom mestu je od 2000. On je imao ugovor sa Fudbalskim savezom do 2008.

Kada je u januaru objavljeno da je dogovoren razlaz 57-ogodišnji stručnjak je rekao da je srećan da se sve razjasnilo. Bila je to reakcija posle objavljivanja lista Njuz of d vorld priče da je Erikson predlagao jednom šeiku da kupi Aston Vilu i pristao da bude trener ekipe iako je i dalje imao ugovor sa Savezom.

Lažnog šeika je podmetnuo Njuz of d vorld koji je snimio i objavio fotografije tajnog sastanka.

Erikson tvrdi da ima podršku igrača i stručnog štaba ali da je jasno da mu Savez više nije naklonjen iako se ponašaju kao da se ništa ne događa.

Jedan od fudbalera koji je tražio da Eriksona ostave na miru je i kapiten Dejvid Bekam koga je Erikson omalovažavao tokom spornog sastanka sa arapskim bogatašem.

"Važno je da krenemo dalje. Dogodilo se što se dogodilo ali mi smo potpuno uz njega i kao stručnjaka i kao čoveka."

Po završetku Svetskog prvenstva Erikson odlazi sa mesta selektora. Mada po njegovim rečima izgleda da se nada da će dobiti još vremena pogotovo ako Engleska napravi dobar rezultat a to bi praktično bilo samo osvajanje titule pravka sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve