Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.02.2006.

17:10

Murinjo "pomaže" Barseloni

Izvor: Milan Bošković

Autor:Milan Bošković

Default images

Za Žozea Murinja se kaže da koliko je dobar trener, toliko je i dobar psiholog. Sa medijima je uvek spreman da polemiše, sa rivalom da zarati, a sve samo sa jednim ciljem, da što bolje motiviše i pripremi ekipu za utakmicu.

Sudibina odnosno žreb hteli su da Čelsi ponovo igra u osmini finala Lige šampiona sa Barselonom. Prošle sezone bilo je vatreno na terenu, ali i van njega. Murinjo se posvađao sa čelnicima UEFA, sudiju Friska praktično je primorao da prestane da se bavi svojim poslom, ali je na kraju imao čime da se pohvali. Eliminacijom Barselone ućutkao je sve one koju su sumnjali u njega i pokazao da je spreman da preuzme rizik onda kada bi malo ko to učinio.

Sada ga čeka isti zadatak za koji je Portugalac spreman.

Ovoga puta razlog za početak psihološkog rata nije sudija, već teren. Predstavnici Barselone već su istakli da im se nikako ne dopada u kakvom stanju se nalazi travnata podloga na Stanford Bridžu, a kada je takva situacija tu je Morinjo da ponudi rešenje.

"Ukoliko Barselona želi da se priprema za meč u našem treningu centru, ponuda je spremna. Trening dan uoči utakmice ionako nije bitan i služi samo kako bi se ekipa navikla na loptu. Zato ako Barselona želi da trenira u našem centru, biće nam zadovoljstvo da ih ugostimo" – istakao je Murinjo.

Loše stanje terena moglo bi umnogome da utiče na igru Barselone, koja se zasniva na sjajnoj kontroli lopte i brojnim dodavanjima. Ipak Murinjo ističe da teren i nije toliko oštećen kako se čini na prvi pogled.

"Ponekad vidite prelepe ljude bez mozga. Ponekad imate ružne ljude koji su inteligentni, poput naučnika. Naš teren je takav. Na prvi pogled deluje sramotno, ali se lopta po njemu kreće normalnom brziniom" – kaže Murinjo.

Utakmica osmine finala Lige šampiona Čelsi – Barselona igra se u sredu od 20 časova i 45 minuta uz direktan prenos na TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve